dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Politie: Snelheidscontroles op verzoek bewoners
Politie: Snelheidscontroles op verzoek bewoners

Politie: Snelheidscontroles op verzoek bewoners

  • Nederland
  • Albergen, De Lutte, Tubbergen, Tilligte - De politie heeft 18 november op verzoek van bewoners diverse verkeerscontroles gehouden. Tegen 30 bestuurders is voor verschillende overtredingen proces-verbaal opgemaakt.
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl
  • http://www.politie.nl/nieuws/2014/november/21/02-albergen-de-lutte-tubbergen-tilligte-snelheidscontroles-op-verzoek-bewoners.html

De controles vonden plaats tussen 06.00 uur en 23.00 uur. Op verzoek van omwonenden zijn snelheidscontroles gehouden aan de Broekzijdeweg in Albergen (4x boete), aan de Rossumerstraat in Agelo (1x), aan de Ootmarsumsestraat in Tilligte (2x), aan de Reutummerstraat in Tubbergen (1x) en aan de Beuningerstraat in De Lutte (2x).

Tijdens de verkeerscontrole aan de van Koersveldweg in Albergen hebben negen bestuurders een boete gekregen voor het niet dragen van hun autogordel, twee voor het niet handsfree bellen, twee omdat zij geen rijbewijs bij zich hadden en één bestuurder kreeg een boete omdat de remlichten van zijn auto niet werkten. In de gemeente Tubbergen is ook een verlichtingscontrole gehouden, hierbij zijn vier boetes uitgedeeld.

Onveiligheidsgevoel

Bewoners klagen bij de gemeente en de politie over autobestuurders die – vooral tijdens de ochtend- en avondspits – te hard door de straat rijden. De wijkagent kan beoordelen of het onveiligheidsgevoel bekeken wordt door de gemeente of de politie. Naar aanleiding van deze klachten en het gevoel van onveiligheid dat is ontstaan door rijgedrag, wordt er door de politie gecontroleerd op snelheid. De verkeerscontroles die worden uitgevoerd, moeten het gevoel van verkeersveiligheid verhogen en wordt overtredingsgedrag gemeten. Op locaties waar gegronde klachten zijn, vinden extra controles plaats.

Heeft u het gevoel dat uw buurt niet verkeersveilig genoeg is? Meldt dit aan uw wijkagent.

2014173029, 2014171713

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top