zaterdag, september 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Media & Sociale Netwerken / Politie test communicatiemiddelen met Mobile Media Lab
Politie test communicatiemiddelen met Mobile Media Lab

Politie test communicatiemiddelen met Mobile Media Lab

  • Nederland
  • Nederland - Vanuit de politie wordt heel wat gecommuniceerd. Doen we dat goed of kan het beter? Met die vraag gaat het Mobile Media Lab (MML) het komende anderhalf jaar de weg op. In deze aangepaste truck met oplegger kunnen zowel politie-collega’s als inwoners feedback op onze communicatiemiddelen geven. Op maandag 27 oktober sturen we het MML voor het eerst op pad.
  • mobile-media-lab-nieuw (1)
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl
  • http://www.politie.nl/nieuws/2014/oktober/27/00-politie-test-mediagebruik.html

Wat vindt u van het gebruik van social media door de politie? Of de Politie app? En onze inbraakpreventiefolders of voorlichtingsfilms? Om een antwoord te krijgen op al deze vragen, en meer, werd een politiewervingstruck die niet meer in gebruik was, aangepast tot het Mobile Media Lab (MML). In de oplegger is een interview- en een onderzoeksruimte ingericht voor het verrichten van kwalitatief onderzoek en usabilitytesten. Daarnaast vindt ook kwantitatief onderzoek plaats in de vorm van bijvoorbeeld online enquetes.

Betrokken

In dit rondtrekkende lab worden onder meer politie-collega’s, wijkbewoners, ondernemers en scholieren betrokken bij de doorontwikkeling van onze communicatie-uitingen. Het doel is uiteraard deze waar nodig te verbeteren. Tot voor kort stelde de politie onderzoekspanels samen voor onderzoek op centrale locaties. Er kwamen dan zelden mensen uit bijvoorbeeld het noorden of zuiden des lands. Nu komt de politie dus naar u toe.

Primeur

Het Brabantse Uden-Zuid heeft vandaag de primeur. Daar gaat het MML voor het eerst de wijk in om de communicatie van de politie over veiligheid te testen. Heeft het zin om wijkbewoners via de e-mail te informeren? Of wilt u dat liever via een app?

Proef

Het Mobile Media Lab is een proef tot eind 2015 waarna, indien succesvol, het beheer kan worden ondergebracht bij het Politie Dienstencentrum (PDC). Het is de bedoeling dat het MML de politie helpt om voortdurend te leren, innoveren en onze producten verbeteren. Om die verbinding zo goed mogelijk te maken wordt de oplegger geplaatst op evenemententerreinen, politiebureaus, winkelcentra, scholengemeenschappen etc. Na de kick-off in Uden-Zuid zal het MML tot het eind van het jaar onder meer Rotterdam, Amsterdam en Den Haag aandoen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top