vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Portefeuillewisseling divisiedirecteuren DNB
Portefeuillewisseling divisiedirecteuren DNB

Portefeuillewisseling divisiedirecteuren DNB

  • Nederland
  • Vier divisiedirecteuren van DNB wisselen met ingang van 1 mei 2015 van portefeuille. Bert Boertje wordt divisiedirecteur Toezicht Pensioenfondsen, Paul Hilbers divisiedirecteur Financiële Stabiliteit, Aerdt Houben divisiedirecteur Financiële Markten en Olaf Sleijpen divisiedirecteur Toezicht Beleid.
  • DNB
  • www.dnb.nl
  • info@dnb.nl
  • http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/nieuws-2015/dnb319816.jsp

Drs. B. Boertje Divisie Toezicht Pensioenfondsen

Drs. B. Boertje gaat de divisie Toezicht Pensioenfondsen leiden. Deze divisie is verantwoordelijk voor het toezicht op de meer dan 300 pensioenfondsen en premiepensioeninstellingen. Ook het onsite toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars valt onder deze divisie.

Boertje is momenteel divisiedirecteur Financiële Markten bij DNB. Daarvoor was hij binnen DNB afdelingshoofd van het expertisecentrum Interventie en Handhaving en afdelingshoofd van het expertisecentrum Risk en Asset & Liability Management binnen de divisie Toezicht Pensioenfondsen. Boertje heeft economie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft een master risk management behaald aan de New York University. Hij is lid van de Markets Committee van de Bank for International Settlements.

Prof. dr. P.L.C. Hilbers Divisie Financiële Stabiliteit

Prof. dr. P.L.C. Hilbers gaat de divisie Financiële Stabiliteit leiden. Deze divisie zet zich in om bedreiging van het financiële stelsel te identificeren en het hoofd te bieden. Ook verzorgt deze divisie ieder half jaar het Overzicht Financiële Stabiliteit.

Hilbers is momenteel divisiedirecteur Toezicht Beleid bij DNB. Daarvoor werkte hij bij het Internationaal Monetair Fonds in Washington. Hilbers heeft wiskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en econometrie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit. Hilbers is tevens deeltijdhoogleraar toezicht financiële instellingen aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij is lid van het Bazels Comité en plaatsvervangend lid van de Board of Supervisors van de European Banking Authority.

Dr. A.C.F.J. Houben Divisie Financiële Markten

Dr. A.C.F.J. Houben gaat de divisie Financiële Markten leiden. Deze divisie is verantwoordelijk voor het beheer van de valuta-, goud- en andere financiële reserves van DNB, het uitvoeren van monetaire operaties en het managen van de risico´s voor de balans van DNB.

Houben is bij DNB momenteel divisiedirecteur Financiële Stabiliteit. Daarvoor was hij afdelingshoofd binnen de divisie Toezicht Beleid en de divisie Monetair en Economisch Beleid. Ook heeft hij bij het Internationaal Monetair Fonds gewerkt. Houben heeft economie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is ook aan die universiteit gepromoveerd. Hij is lid van verschillende commissies bij de Bank for International Settlements, de European Systemic Risk Board en de Europese Centrale Bank.

Prof. dr. O.C.H.M. Sleijpen Divisie Toezicht Beleid

Prof. dr. O.C.H.M. Sleijpen gaat de divisie Toezicht Beleid leiden. Deze divisie houdt zich bezig met de ontwikkeling en implementatie van nationaal en internationaal beleid op het gebied van financieel toezicht en de strategie van het toezicht van DNB.

Sleijpen is bij DNB momenteel divisiedirecteur Toezicht Pensioenfondsen. Daarvoor werkte hij bij de Algemene Pensioen Groep en de Europese Centrale Bank. Sleijpen heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. Hij is gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is tevens bijzonder hoogleraar European Economic Policy aan de Universiteit van Maastricht. Ook is Sleijpen voorzitter van de Occupational Pensions Committee van EIOPA.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top