vrijdag, februari 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / PostNL bezorgt bijna 50.000 studieboeken per dag
PostNL bezorgt bijna 50.000 studieboeken per dag

PostNL bezorgt bijna 50.000 studieboeken per dag

  • Nederland
  • Het nieuwe schooljaar komt er weer aan en PostNL is al begonnen. De komende week bezorgt PostNL bijna 50.000 studieboeken per dag. Alle studieboeken worden gedurende de zomervakantie gesorteerd en geleverd aan scholen en leerlingen. PostNL beleeft momenteel de drukste week met schoolboeken. Het is een enorme logistieke operatie om alle pakketten op tijd te bezorgen in Nederland en België.
  • Post NL
  • info@postnl.nl

Terwijl de meeste studenten en middelbare scholieren nog genieten van hun vakantie, is PostNL alweer bezig met het nieuwe leerjaar. Op de sorteer- en distributiecentra wordt hard gewerkt om alle boeken voor het begin van het schooljaar te sorteren. De grootste piek is in de week van 15 augustus. PostNL sorteert en bezorgt dan in één week bijna 225.000 pakketten met schoolboeken, dat zijn maar liefst 50.000 studieboeken per dag. De scholieren en studenten uit de regio Midden ontvangen hun studieboeken als eerste. Zij starten namelijk als eerste weer met hun schooljaar.

Boekenroute

Na sluiting van het schooljaar sturen scholieren hun ‘oude’ boeken voor hergebruik terug naar de leveranciers. PostNL zorgt er vervolgens voor dat alle boeken zo snel mogelijk retour gaan. Tijdens de vakantie plaatsen leerlingen hun nieuwe bestellingen voor het komend schooljaar. Bij de leveranciers volgt er dan een race tegen de klok om alle boeken tijdig te verpakken en verzendklaar te maken, daarna zorgt bij PostNL ervoor dat alle leerlingen hun nieuwe boeken op tijd ontvangen. Met de maximale inzet van alle betrokkenen maakt PostNL het terugsturen en bezorgen van schoolboeken ook dit jaar weer gemakkelijk.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top