woensdag, juni 26, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Postzegelvel voor EuroPride Amsterdam 2016
Postzegelvel voor EuroPride Amsterdam 2016

Postzegelvel voor EuroPride Amsterdam 2016

  • Nederland
  • PostNL brengt vandaag het postzegelvel ‘EuroPride Amsterdam 2016’ uit. Voorafgaand aan het Human Rights Concert op de Dam in Amsterdam ontving minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het eerste postzegelvel van Marcel Krom, directielid van PostNL.
  • Post NL
  • info@postnl.nl

Op het nieuwe postzegelvel staan een man en vrouw in een witte cirkel tegen een roze achtergrond. Illustrator Piet Paris brengt in zijn ontwerp de regenboogvlag als symbool van de homobeweging naar voren. De sterren in het ontwerp refereren aan de Europese vlag.

PostNL tijdens de EuroPride

De EuroPride wordt sinds 1992 jaarlijks in een andere grote Europese stad georganiseerd. Dit jaar valt EuroPride samen met de twintigste editie van de Amsterdam Gay Pride waar PostNL al tien jaar actief aan meedoet. PostNL vaart dit jaar niet alleen met de botenparade mee. Ook worden in Amsterdam 27 brievenbussen in roze folie verpakt. Vanaf 23 juli zijn deze gedurende twee weken langs de route van de Canal Parade te bewonderen. Vanwege de viering van Roze Maandag op de Tilburgse Kermis staan ook in Tilburg twee roze brievenbussen.
Marcel Krom over het diversiteitsbeleid van PostNL: “In Nederland staan vrijheid, diversiteit en emancipatie hoog in het vaandel. Ook bij PostNL benadrukken we dat iedere werknemer, ongeacht afkomst, geslacht, leeftijd, opvattingen, religie én seksuele geaardheid zichzelf mag zijn bij PostNL. Dit standpunt tonen we nog eens extra tijdens de viering van EuroPride in Amsterdam.”

Verkrijgbaarheid

Op de tien postzegels ‘EuroPride Amsterdam 2016’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn te koop bij alle winkels van Bruna en via collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbeperkt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top