zaterdag, oktober 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Powerhouse Company realiseert nieuwe Pathé bioscoop Arnhem
Powerhouse Company realiseert nieuwe Pathé bioscoop Arnhem

Powerhouse Company realiseert nieuwe Pathé bioscoop Arnhem

  • Nederland
  • Op maandag 20 oktober is de nieuwe bioscoop van Pathé Theatres in het hart van Arnhem geopend. De bioscoop met horeca en winkels, ontworpen door Powerhouse Company, is de eerste in een serie van bioscopen die het architectenbureau ontwerpt voor Pathé Theatres.
  • 030dd885-23f8-4e5c-ac05-a6d69f0531fe
  • PowerhouseCompany
  • http://www.powerhouse-company.com
  • pr@powerhouse-company.com
  • bd02602d-b3eb-4c30-b12d-bcea8de112a6

Het ontwerp van de bioscoop is onderdeel van het masterplan van UNStudio voor het stationsgebied in Arnhem. De nieuwe bioscoop vormt zowel letterlijk als figuurlijk de verbindende schakel tussen het historisch centrum en het moderne station.

Het plan van deze megabioscoop omvat negen filmzalen met op de begane grond horeca aan de Oude Stationsstraat, die voor wandelend publiek functioneert als verbinding tussen het station en het centrum. Het totaal 12.500 vierkante meter tellend gebouw heeft bovendien een multifunctioneel auditorium met foyer en terras op de derde verdieping, die geschikt zijn voor conferenties, evenementen en concerten.

De gestapelde bioscoopzalen vormen het hart van het gebouw dat wordt omhult door ruime foyers met grote raampartijen die prachtige panorama’s bieden over de stad. Het abstracte volume met terugspringende gevels vormt, met zijn 35 meter, een hoogteaccent in de stedenbouwkundige situatie. De door Powerhouse Company ontworpen gevel van baksteen en aluminium wikkelt in horizontale banden met afgeronde hoeken om het gestapelde volume van de bioscoop en vormt zich volledig naar de contouren van de stad. Het metselwerk bevat verschillende patronen en kleuren, geleidelijk overlopend van ruw en donker aan de onderkant van het gebouw tot verfijnd en licht aan de top. De raamopeningen van de foyers in de champagne-kleurige aluminium banden vloeien, met een verlopend perforatiepartroon, naadloos over in het metselwerk.

De kleurselectie van donkerrood paars tot lichtbruin is gebaseerd op een studie van Powerhouse Company naar de voorkomende baksteen tinten in het historische centrum van Arnhem. De aluminium banden en ‘kroon’ sluiten daarentegen aan bij de moderne uitstraling van het nieuwe station van Arnhem dat in november geopend wordt. De gebruikte technieken maken dat de bioscoop opvalt en dragen er tegelijkertijd aan bij dat het gebouw een centraal onderdeel van de stad wordt. De geleidelijke overgang van materiaal, kleur en structuur zorgt voor een gelaagdheid in de gevel en is bepalend voor de allure en luxueuze uitstraling.

OVER POWERHOUSE COMPANY

Nanne de Ru (1976, Nederland) en Charles Bessard (1970, Frankrijk) hebben in 2005 Powerhouse Company opgericht. Powerhouse Company heeft kantoren in Rotterdam, Kopenhagen en Beijing en werkt aan diverse internationale opdrachten die variëren van interieurontwerp tot architectuur, planning en onderzoek.

CREDITS

Opdrachtgever: Pathé Theatres B.V.
Locatie: Arnhem, Nederland
Start ontwerp: 2012
Start constructie: Mei 2014
Oplevering: Oktober 2015
Status: Opgeleverd
Oppervlakte: 12.500m²
Architect: Powerhouse Company
Team: Nanne de Ru, Stefan Prins, Dik Houben, Ard Jan Lootens, Stefan de Meijer, Ryanne Janssen, Sybren Woudstra
Ontwikkelaar: Epicurus Development
Aannemer: Bouwbedrijf Wessels Rijssen B.V.
Architect casco: EUP Design
Interieurarchitect: Naço
Constructeur: IMD Raadgevende Ingenieurs
Installaties: Huygen
Openbare ruimte: Bureau B+B Stedenbouw en landschapsarchitectuur
Masterplan Arnhem Centraal: UNStudio

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top