maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Praat op 27 maart mee over de toekomst van de EU
Praat op 27 maart mee over de toekomst van de EU

Praat op 27 maart mee over de toekomst van de EU

  • Europa
  • Op 27 maart komen ruim 150 Europese burgers op uitnodiging van de EU naar Brussel om te praten over de toekomst van Europa. Ook u kunt meedoen, door uw vragen en opmerkingen te posten op Facebook en Twitter
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://ec.europa.eu
  • jaume.duch@europarl.europa.eu
  • http://ec.europa.eu/news/eu_explained/140324_nl.htm

Het debat maakt deel uit van een reeks gesprekken met eurocommissarissen die sinds september 2012 in alle EU-landen worden gehouden. Deze debatten zijn al bijgewoond door meer dan 15.000 personen. Zij konden hun mening geven over de economische en politieke toekomst van Europa, in de aanloop naar de Europese verkiezingen in mei.

Drie deelnemers aan elk van deze gesprekken zullen deelnemen aan de debatten in Brussel.

De onderwerpen zijn o.a.:

  • burgerrechten
  • de uitweg uit de crisis
  • klimaatverandering
  • consumentenzaken die van invloed zijn op het dagelijks leven in de EU

Bij het slotdebat van 16.00 tot 17.00 u CET komen alle deelnemers bijeen om met José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, te discussiëren. U kunt het evenement live volgen via webstream English (en) en meedoen via de sociale media.

Dialogen met de burgers

2013 was het Europees Jaar van de burger, waarin mensen meer te weten konden komen over hun rechten als EU-burger. Er werden in heel Europa zorgenaamde burgerdialogen georganiseerd, waar EU-burgers konden aangeven wat hun hoop en ambities voor de toekomst waren en welke kant de EU volgens hen op zou moeten gaan. Deze dialogen zijn in 2014 voortgezet.

Uit een enquête die tijdens de debatten werd gehouden bleek dat 51% van de deelnemers dacht dat Europa sterker uit de crisis zou komen en dat 74% een hechtere politieke unie wilde. 88% was voorstander van meer debatten.

De standpunten van de burgers zullen helpen om de EU in de toekomst te hervormen. Juist in een verkiezingsjaar is het bijzonder belangrijk dat de burgers rechtstreeks hun mening kunnen geven.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top