woensdag, oktober 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Praktische informatie over het Self Assessment voor financiële dienstverleners
Praktische informatie over het Self Assessment voor financiële dienstverleners

Praktische informatie over het Self Assessment voor financiële dienstverleners

  • Nederland
  • Financiële dienstverleners kunnen vanaf 2 september het Self Assessment 2013 invullen en versturen aan de AFM. Het is handig als u nu al enkele gegevens op een rij zet, zodat u straks minder tijd kwijt bent met het Self Assessment.
  • AFM
  • http://www.afm.nl
  • info@afm.nl
  • http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2013/juli/safd-2013.aspx

Op de themapagina van de AFM vindt u een printversie (PDF) van de vragenlijst en een checklist (PDF) waarmee u kunt beoordelen welke informatie u vooraf kunt verzamelen. Later in augustus komt er ook een begrippenlijst en een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden online te staan.

Indeling in twee groepen

Vanaf september staat op diezelfde themapagina een link naar de inlogpagina van het Self Assessment, waar u de vragenlijst digitaal kunt invullen. De financiële dienstverleners die het Self Assessment moeten maken, zijn ingedeeld in twee groepen. Als u wilt weten in welke groep uw onderneming is ingedeeld, kunt u op de themapagina een overzicht met de groepsindeling vinden.

De groep waarin u bent ingedeeld, bepaalt wanneer u het Self Assessment moet invullen en wanneer u van ons een brief ontvangt met uw wachtwoord.

  • Groep 1: financiële dienstverleners die vanaf 2 september de vragenlijst kunnen invullen, ontvangen eind augustus een brief met wachtwoord.
  • Groep 2: financiële dienstverleners die vanaf 16 september de vragenlijst kunnen invullen, ontvangen half september een brief met wachtwoord.

Waarom is het Self Assessment belangrijk?

Het Self Assessment is een toezichtinstrument van de AFM. Met de informatie die adviseurs en/of bemiddelaars verstrekken krijgt de AFM beter inzicht in de markt. Hierdoor kan de AFM gerichter haar toezicht inzetten en de intensiteit en impact daarvan zo laag mogelijk houden. Zo helpt u als adviseur en/of bemiddelaar de AFM om de kwaliteit van de financiële markt en het vertrouwen in deze markt te verbeteren. Ook kunt u met dit Self Assessment zelf beoordelen of uw onderneming aan verschillende eisen voldoet.

Vorig jaar hebben bijna alle financiële dienstverleners het Self Assessment ingevuld (99,8 procent). Van hen had 85 procent maximaal vijf uur nodig om het in te vullen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top