woensdag, maart 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Premier Rutte noemt digitale mainport ‘klein wondertje’
Premier Rutte noemt digitale mainport ‘klein wondertje’

Premier Rutte noemt digitale mainport ‘klein wondertje’

  • Nederland
  • Minister-president Mark Rutte heeft gisteren als gast in VPRO's Zomergasten de Digital Gateway to Europe, ‘onze’ digitale mainport, vol in de schijnwerpers gezet. Hij noemde de digitale sector, samen met de start-up sector, één van de meest toonaangevende voorbeelden waar Nederland trots op mag zijn. Een sector die Nederland transformeert, zorgt voor honderdduizenden banen en waarmee Nederland voorop loopt in de wereld.
  • Digital Gateway to Europe
  • info@digitalgateway.nl

De Digital Gateway to Europe, de digitale mainport, is het unieke internationale knooppunt waar de digitale infrastructuur samenkomt. Het is een mainport die qua impact te vergelijken is met bestaande Nederlandse internationale hubs zoals de haven van Rotterdam en Schiphol Airport. De digitale mainport bestaat uit internetknooppunten, datacenters en internationale dataverbindingen. Nederland, met het zwaartepunt rond de regio Amsterdam, is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende digitale ecosystemen in de wereld.

Stijn Grove, directeur Digital Gateway to Europe: “We zijn erg blij dat Mark Rutte de digitale sector, primetime, zo positief aanhaalt. Dit soort aandacht en ondersteuning is enorm belangrijk. Het helpt onze digitale sector om verder te groeien en te transformeren.”

“Juist uit de geschiedenis kunnen we opmaken dat een goede (digitale) infrastructuur de basis en katalysator is voor economische groei en maatschappelijke ontwikkeling. Naast grote directe effecten in de vorm van miljarden investeringen zijn de indirecte effecten in de vorm van onder andere werkgelegenheid enorm. Start-ups kunnen bijvoorbeeld door die goede digitale mainport en digitale infrastructuur doorgroeien tot bedrijven van formaat”, aldus Grove.

Digital Gateway to Europe zet zich volop in om de digitale mainport van Nederland verder te laten groeien. En Nederland te helpen om munt te slaan uit het ‘goud’ dat we in Nederland sinds lange tijd weer in handen hebben. Stimulering van samenwerkingen tussen bedrijven onderling en het in samenwerking met de overheid starten en leiden van projecten zijn hierbij de belangrijkste speerpunten. Dit vertaalt zich nu al in groei voor onze economie. Maar er zijn meer kapers op de kust: in de ons omringende landen wordt ook hard aan de weg getimmerd. Het is dan ook goed dat onze premier het belang van de digitale mainport erkent: hoe sterker we hierop inzetten, hoe beter het is voor Nederland.

Zoals minister-president Mark Rutte gisteren in Zomergasten zei: “Er is in Nederland weer een wondertje aan de gang”.


Over Digital Gateway to Europe
De Digital Gateway to Europe is de digitale mainport van Europa. Een uniek, internationaal data knooppunt dat gebruikt wordt door veel buitenlandse bedrijven om hun data te distribueren. Bestaande uit datacenters, cloud bedrijven, internet exchanges en backbone providers is het de snelst groeiende mainport van Nederland met het zwaartepunt rond de metro regio Amsterdam.

We lopen met deze mainport voorop in de wereld, groeien het hardst in Europa en hebben hier als Nederland dus goud in handen.

Als Digital Gateway to Europe zijn we de officiële organisatie voor het promoten van de digitale mainport: we maken informatie toegankelijk, brengen de sector samen, halen buitenlandse bedrijven naar Nederland en helpen Nederlandse bedrijven uit de sector te groeien over de landsgrenzen.

We zijn een onafhankelijke organisatie ontstaan uit de sector, voor de sector. Met steun van organisaties en bedrijven uit de digitale infrastructuur en van de overheid, met als doel deze sector zo goed mogelijk verder te laten groeien.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top