zondag, augustus 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Première prijswinnende Brabantse film Blinde Liefde
Première prijswinnende Brabantse film Blinde Liefde

Première prijswinnende Brabantse film Blinde Liefde

  • Nederland
  • De internationaal erkende korte documentaire Blinde Liefde van de Bredase filmmaakster Jenny van den Broeke krijgt haar internationale televisiedebuut op 20 februari bij Omroep Brabant.
  • E4_Blind_Love_Florian & Tarakopie
  • ErnstMedia
  • http://wwwblindeliefde.nl
  • presscenter@ernstmedia.nl
  • Voor de redactie, niet voor publicatie: Voor aanvullende informatie, foto's en screen grabs van de film, alsmede interview-afspraken neemt u contact op met de producent. Zie tevens de (internationale) website van de film: http://www.blindeliefde.nl Ernst ter Horst, info@ernstmedia.nl, 06-51200774

Hoe wordt je verliefd op iemand die je niet kunt zien? Of is liefde toch niet blind?

Met dit soort vragen worstelde filmmaker Jenny van den Broeke uit Breda en zij bedacht een documentaire film over het onderwerp die op 20 februari haar internationale televisiepremière beleefd op Omroep Brabant.

In de film portretteert Jenny drie blinde tieners: Ilse uit Oosterhout, Merel uit Berlicum en Florian uit Neerkant. De drie ervaren de liefde heel verschillend, maar de grootste uitdaging voor Jenny lag op een ander vlak. “Ik moest als filmmaker beeld gaan maken van een wereld zonder beeld. Daar lag de uitdaging”, vertelt ze. “Ik heb daar animatie voor gebruikt. Daarmee kruip ik als het ware in de hoofden van de hoofdpersonen.”

De kijker ervaart hun wereld verder vanuit wat Jenny ‘braille-achtige’-camerawerk noemt. “Als ik in een kamer kom, dan krijg ik binnen een paar seconden een eerste indruk van de ruimte. Staan er tafels en stoelen? Staan er glazen en kopjes op tafel. Noem maar op. Maar een blind persoon moet eerst dingen aanraken om te weten hoe groot de kamer is en wat er in staat. Door met de camera heel dicht bij objecten te komen en het beeld gedeeltelijk onscherp te maken, probeer ik de kijker de wereld op eenzelfde manier te laten ontdekken.”

Blinde Liefde is afgelopen najaar in premiere gegaan op het internationale festival voor korte films (SF Shorts) in San Francisco in de Verenigde Staten. Daarna draaide het twee maal op het Austin Film Festival in Texas en ontving daar de juryprijs voor beste korte documentaire. Ook kreeg de film een eervolle vermelding van het Santa Monica filmfestival voor onafhankelijke (SAMO Indie) bij Los Angeles.

Met meer vertoningen in de VS en Europa in de planning, wordt de film echter eerst vertoond op Omroep Brabant op donderdag 20 februari om half elf ‘s-avonds en op zondag 23 februari op 5 uur ‘s-middags.

Wensen zijn er ook nog voor de film. Producent Ernst ter Horst uit Eindhoven spreekt over audiodescriptie, een nieuwe techniek waarmee met een extra geluidsspoor de film ‘ondertiteld’ kan worden voor blinden en slechtzienden. Ter Horst: “Films zouden eigenlijk altijd door blinden en slechtzienden ‘bekeken’ moeten kunnen worden, maar een film die over henzelf gaat natuurlijk helemaal. Als het lukt om daar financiering voor te vinden, dan is Blinde Liefde waarschijnlijk de eerste Nederlandse documentaire met audiodescriptie.”

Blinde Liefde is één van de films die gemaakt worden in de reeks Brabantse Beauties, waarmee Omroep Brabant filmmakers de kans geeft artistieke documentaires te maken.

Blinde Liefde is mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds, de gemeente Breda, het BKKC, Omroep Brabant, de Provincie Noord-Brabant, het blindenfonds LSBS en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Over ERNSTMEDIA

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top