maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / President Obama bezoekt het Rijksmuseum
President Obama bezoekt het Rijksmuseum

President Obama bezoekt het Rijksmuseum

  • Nederland
  • Gisteren bezocht President Obama van de Verenigde Staten het Rijksmuseum. Het is daarmee voor het eerst dat een Amerikaanse president een bezoek aan het museum brengt. President Obama is in Nederland voor de Nucleaire Top (NSS) op 24 en 25 maart.
  • unnamed
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/president-obama-bezoekt-het-rijksmuseum

Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum, leidde de president vanochtend rond in de Eregalerij van het museum langs de grote meesterwerken uit de Hollandse Gouden Eeuw van o.a. Frans Hals, Jan Steen, Johannes Vermeer en natuurlijk de Nachtwacht van Rembrandt.. Wim Pijbes maakte hiervoor een persoonlijke selectie rondom het thema ‘deugden en waarden van de jonge Nederlandse Republiek’.

In het verleden bezochten verschillende personen uit het Witte Huis het Rijksmuseum, echter nooit gedurende hun regeringstermijn. Zo bezocht Theodore Roosevelt het Rijksmuseum op 1 mei 1910 (President VS 1901-1909), Mevrouw Lyndon-Johnson, de echtgenoot van de vice-president in 1963, en Hillary Clinton op 27 mei 1997 (First Lady, 1993-2001).

President Obama is de eerste Amerikaanse president, maar niet de eerste beroemdheid die een bezoek aan het museum brengt. Dan Brown, Donna Tart, Depeche Mode, Barbara Streisand, Guus Meeuwis, DJ Hardwell, Charlie Sheen, Kenneth Branagh, Steve McQueen, Christine Lagarde, Prins Charles en Camilla Parker Bowles, zijn enkele van de velen die het Rijksmuseum sinds de heropening op 13 april 2013 mocht verwelkomen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top