zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Preventief onderhoud voor bedrijven
Preventief onderhoud voor bedrijven

Preventief onderhoud voor bedrijven

  • Nederland
  • Preventief onderhoud is een zeer belangrijk onderdeel voor de kwaliteit en levensduur van machines. Prevenief onderhoud is een ander woord voor 'vooronderzoek'.
  • foto01(1)
  • GTD Nederland
  • www.gtdnederland.nl
  • gerardkempers@outlook.com

In Nederland zijn er veel bedrijven met machines. De groei van materiële vaste activa in 2014 was 5 procent meer dan het jaar daarvoor. Dat meldt het CBS. Machines zijn belangrijk voor bedrijven die werken met bijvoorbeeld een productieproces met de lopende band. Voor zulk soort bedrijven is het een ramp als de machines kapot gaan. Dit is gelukkig te voorkomen met een regelmatige onderhoudsbeurt. Er zijn twee soorten van onderhoud, namelijk preventief en correctief.

Wat is preventief onderzoek?

Preventief onderhoud is het vooronderzoek van een onderhoudsbeurt. Tijdens dit onderzoek wordt de machine van top tot teen nagekeken. Elk onderdeel wordt onderzocht en er wordt gekeken of alle onderdelen kunnen blijven zitten. Eigenlijk kun je preventief onderhoud vergelijken met een grote onderhoudsbeurt voor je auto. Eerst wordt alles onderzocht, vervolgens wordt met de klant besproken welke onderdelen vervangen kunnen worden.

Waarom preventief onderhoud?

Het is verstandig om kapotte of slechte onderdelen te vervangen wanneer dit nodig is. Waarom? Omdat dit de levensduur van de machines verlengt en een productiestilstand voorkomt. In het ergste geval staan alle medewerkers stil bij een productiestilstand. Dit kost tijd en geld. Als alle onderdelen op tijd worden vervangen kan dit worden voorkomen.

Preventief onderhoud uitvoeren

Het is verstandig om een onderhoud uit te besteden aan een ervaren dienstverlener. Een voorbeeld is GTD Nederland. Dit bedrijf is een ervaren dienstverlener op het gebied van industrieel onderhoud. Doordat er gewerkt wordt op contractbasis ben je altijd verzekerd van kwalitatieve machines in optimale staat. Let wel, tijdens het preventieve onderhoud worden er geen onderdelen vervangen of gerepareerd. Dit gebeurt pas bij het correctieve onderhoud. Bij een preventief onderhoud wordt er alleen een advies gegeven welke onderdelen toe zijn aan vervanging.

Over gerard

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top