zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Prins Harry verrast gewonde mariniers
Prins Harry verrast gewonde mariniers

Prins Harry verrast gewonde mariniers

  • Nederland
  • Prins Harry bracht vandaag een verrassingsbezoek aan 140 mariniers, die gewond raakten of door blessures of ziekte zijn geveld. De zeesoldaten uit Groot-Brittannië, Nederland en de Verenigde Staten namen deel aan de Royal Marines Rehabilitation Triathlon 2014. Die werd gehouden in het Royal Marines Commando Training Centre in het Britse Lympstone.
  • dsc00450
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/06/11/prins-harry-verrast-gewonde-mariniers

Aan dit sportevenement namen voor Nederland de mariniers Kasper Voerman en Erik van Elzen mee. Zij moesten 400 meter zwemmen, 24 kilometer fietsen en nog eens 5 roeien op een roeimachine.

Broederschap

De deelnemers kijken terug op een dag die de onderlinge band tussen mariniers van het Verenigd Koninkrijk en Nederland versterkt. “De positieve energie die hier leeft, werk zeer inspirerend”, zei marinier Van den Elzen. Zijn collega Voerman benadrukte de meerwaarde van een evenement als dit: “De broederschap tussen mariniers blijkt niet alleen tijdens operaties, maar ook tijdens sportevenementen als deze.”

Prins Harry is de initiatiefnemer en beschermheer van de Invictus Games die op 13, 14 en 15 september plaatsvinden. Hieraan nemen ook gewond geraakte Nederlandse militairen van alle krijgsmachtdelen deel.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top