maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Prinsjesdag: wat zijn de kabinetsplannen voor 2014?
Prinsjesdag: wat zijn de kabinetsplannen voor 2014?

Prinsjesdag: wat zijn de kabinetsplannen voor 2014?

  • Nederland
  • Vandaag is het Prinsjesdag. In het dossier Prinsjesdag kunt u op de hoogte blijven van alles wat er op deze derde dinsdag van september gebeurt.
  • Ministerie van Financiën
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minfin.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/nieuws/2013/09/17/prinsjesdag-wat-zijn-de-kabinetsplannen-voor-2014.html

Prinsjesdagstukken

De Koning zet op Prinsjesdag in de Troonrede de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar uiteen. Zodra de Koning de Troonrede heeft uitgesproken (circa 13.50 uur) is de tekst beschikbaar. Minister Dijsselbloem van Financiën overhandigt rond 15.00 uur de Miljoenennota en de begrotingen aan de Tweede Kamer. Direct na zijn aanbiedingsspeech, rond 15.15 uur, zijn de stukken openbaar en staan ze op www.rijksbegroting.nl en op de nieuwe Rijksfinanciën app voor Apple en Android-tablets.

Rijksoverheid.nl bevat vanaf 15.15 uur ook de Prinsjesdagstukken en een aantal onderdelen die een toelichting geven op deze plannen. Verder kunt u met behulp van video’s, animaties en infographics zien waarom gezonde overheidsfinanciën noodzakelijk zijn.

Tradities

Prinsjesdag is een dag van tradities. Die ontbreken dan ook niet op de site. Van foto’s van de hoedjes tot de route van de Gouden Koets.

De Rijksfinanciën app

Via de gratis Rijksfinanciën app, beschikbaar voor Apple en Android-tablets, kunt u vanaf 15.15 uur alle Prinsjesdagstukken bekijken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top