maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Private beveiliging tegen piraterij voor Nederlandse schepen
Private beveiliging tegen piraterij voor Nederlandse schepen

Private beveiliging tegen piraterij voor Nederlandse schepen

  • Nederland
  • Waar tal van andere Europese landen al eerder beveiliging, verzorgt door private bedrijven, toe stond op schepen bleef dit in Nederland lange tijd uit. Ondanks dat het ministerie van defensie de aanvraag voor beveiliging door rederijen niet aan kon, was de twijfel in Den Haag te groot om hulp van privé bedrijven in te schakelen.
  • marsecmrs
  • Pro-Intell security solutions
  • www.pro-intell.nl
  • info@pro-intell.nl

Waar tal van andere Europese landen al eerder beveiliging, verzorgt door private bedrijven, toe stond op schepen bleef dit in Nederland lange tijd uit.

Ondanks dat het ministerie van defensie de aanvraag voor beveiliging door rederijen niet aan kon, was de twijfel in Den Haag te groot om hulp van privé bedrijven in te schakelen. Hierdoor kiezen veel scheepseigenaren er nog steeds voor om onder andere vlag te varen. En op deze manier toch de veiligheid voor hun schepen tegen piraterij te kunnen garanderen.

Kwaliteit maar vooral juridische borging veroorzaakte te veel hiaten voor de Nederlandse regering. Maar nu is er dan toch een weg gevonden om privé bedrijven vanaf 2015 toe te staan gewapende beveiliging te verzorgen op Nederlands gevlagde schepen. Zware ISO certificeringen waarin bedrijven moeten kunnen aantonen dat zij met juist getraind personeel werken en dat ook administratief alles in orde is moet voor voldoende garantie zorgen op juridisch en kwalitatief vlak.

Tevens wordt wildgroei van bedrijven op deze manier tegen gegaan. De laatste ISO is de 28007, en deze liegt er niet om, slechts weinig bedrijven voldoen hier aan. Het Nederlands geregistreerde bedrijf Pro-Intell security solutions/MRS (Europe). is één van de weinige welke wel voldoet aan deze hoge maatstaf. En voldoet hiermee aan de hoogst gestelde eisen om schepen varend onder Nederlandse vlag van beveiliging te voorzien.

Over Pro-Intell security solutions

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top