zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / ‘Prognose Nederlandse kankerpatiënt gunstig’
‘Prognose Nederlandse kankerpatiënt gunstig’

‘Prognose Nederlandse kankerpatiënt gunstig’

  • Nederland
  • Uit een groot onderzoek naar de overleving van kanker blijkt dat er veel verschillen zijn tussen Europese landen. Over het algemeen is de prognose van patiënten met kanker in Nederland beter dan het Europees gemiddelde. Dat heeft het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) laten weten. De studie is donderdag gepubliceerd in het Britse medische tijdschrift The Lancet Oncology.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjfap2rm6az4/nieuws/turken_straks_zonder_visum_naar_eu?ctx=vhshnf7snxu9&start_tab0=10&tab=0

Alleen de overleving van maag- en nierkanker ligt in Nederland onder het Europees gemiddelde. Een van de oorzaken kan zijn dat die vormen van kanker in ons land vaker in een later stadium worden ontdekt dan in andere landen. De overleving van non-Hodgkin-lymfomen en prostaatkanker is in Nederland te vergelijken met het Europees gemiddelde en de overlevingscijfers van de andere tumoren liggen daarboven.

Het IKNL tekent daarbij aan dat de overlevingscijfers niet alleen worden beïnvloed door de kwaliteit van de kankerzorg. ,,Ook telt mee wat een land registreert, wanneer en hoe grondig”, aldus IKNL. ,,De registratie in Nederland is grondiger dan in andere Europese landen.”

Onderzoekers analyseerden de overleving van 10 miljoen kankerpatiënten tussen 2000 en 2007 in 29 Europese landen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top