dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Project Green Charcoal Lejofonds genomineerd
Project Green Charcoal Lejofonds genomineerd

Project Green Charcoal Lejofonds genomineerd

  • Nederland
  • Fietsen Scoort is een landelijke campagne die forensen uit de auto en op de fiets probeert te krijgen. Deze organisatie vraagt ook aandacht voor mondiale klimaatdoelstellingen en steunt daarom ook duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Fietsen Scoort verdeelt nu € 10.000,- over vier projecten van kleinschalige ontwikkelingsorganisaties.
  • 18. 20120116_004327 - Copy
  • Lejofonds
  • www.lejofonds.nl
  • leoannyas@gmail.com
  • Leo Annyas Kerkweg 55, 6105CD Maria Hoop Tel.0475-851352 Email: leoannyas@gmail.com
  • Bijlage Lejofonds

Deskundigen, verbonden aan My World, het platform voor actieve wereldburgers, hebben voor Fietsen Scoort uit meer dan vijfentwintig aanmeldingen de tien beste projectinitiatieven geselecteerd. De tien kanshebbers worden gepresenteerd op de website van Fietsen Scoort.

Het publiek kan op één van deze tien stemmen en zo bepalen welke vier projecten een bedrag van €2500,- winnen.

Onder de genomineerde projectinitiatieven bevindt zich het project Green Charcoal van het Lejofonds. Het Lejofonds is actief in Oeganda op een plattelandsgebied in het Mukono district. Veel mensen leven er onder de armoedegrens waardoor kinderen geen toegang hebben tot onderwijs.

Met het opzetten van een project Green Charcoal, groene houtskool,  wil het Lejofonds gezinnen helpen in hun strijd tegen armoede.

Deelnemers aan het project van het Lejofonds produceren en verkopen duurzame groene houtskool en realiseren daarmee een eigen inkomen, waardoor kinderen naar school kunnen gaan omdat het schoolgeld betaald kan worden.

Het gebruik van groene houtskool kent een aantal voordelen:

♣            Het is goedkoper dan de gewone houtskool;

♣            Groene houtskool geeft geen rook af en is daardoor veilig voor

koken binnenshuis;

♣            Het brandt langer en schoner dan het traditionele houtskool;

♣            Afval wordt hergebruikt;

♣            Bossen worden gespaard.

Tot 24 november kan men het Lejofonds steunen door een stem uit te brengen via https://www.fietsenscoort.nl De winnaars worden op 28 november bekend gemaakt op de jaarlijkse bijeenkomst van Partin, de branche organisatie van kleine goede doelen.

Over naoel

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top