zondag, augustus 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Prokkelstages in het parlement
Prokkelstages in het parlement

Prokkelstages in het parlement

  • Nederland
  • De Eerste Kamer en de Tweede Kamer ontvangen op donderdag 6 juni a.s. 35 mensen met een verstandelijke beperking voor een zogenoemde ‘prokkelstage’.
  • Tweede Kamer
  • http://www.tweedekamer.nl
  • persvoorlichting@tweedekamer.nl

Prokkel – het woord komt van ‘prikkelende ontmoeting’ – is een jaarlijkse actie van een week die zich richt op participatie en integratie van mensen met een verstandelijke handicap. Het is de zevende keer dat een dergelijke actie wordt gehouden. In 2012 hebben 700 stagiaires meegedaan bij zo’n 400 bedrijven en organisaties. De Tweede Kamer doet al voor de vierde keer mee, voor de Eerste Kamer is de deelname een primeur.

De deelnemers lopen stage bij een aantal Kamerleden, fractiemedewerkers en bij ondersteunende diensten van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer.

De dag start met een ontvangst van de prokkelstagiaires in het Pleinrestaurant van de Tweede Kamer. Om 12.15 uur wordt de prokkelaars en hun begeleiders een lunch aangeboden in de Pleinrestaurant van de Tweede Kamer. Tijdens deze lunch is er voor de vertegenwoordigers van de media tot 13.00 uur gelegenheid opnamen te maken of interviews af te nemen. Andere mogelijkheden voor het volgen van stagiares kunnen in overleg worden besproken.

Op 28 juni a.s wordt de Gouden prokkel uitgereikt. In 2012 is deze toegekend aan de Tweede Kamer. Voor meer informatie over de nominaties 2013, zie www.prokkel.nl.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top