vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Prominent lid Hells Angels aangehouden na mishandeling
Prominent lid Hells Angels aangehouden na mishandeling

Prominent lid Hells Angels aangehouden na mishandeling

  • Nederland
  • De politie heeft in de vroege zondagochtend een prominent lid van motorclub Hells Angels aangehouden. Agenten zagen de 50-jarige man in zijn colours staan bij een horecagelegenheid in het Ruiterskwartier in Leeuwarden. Plotseling gaf hij een andere man meerdere vuistslagen in het gezicht. Het 20-jarige slachtoffer liep hierdoor twee afgebroken voortanden op.
  • Politie
  • www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl
  • http://www.politie.nl/nieuws/2014/november/3/01-prominent-lid-hells-angels-aangehouden-na-mishandeling.html

De verdachte is hierop door de agenten aangehouden. De vriendin van de verdachte bemoeide zich met de aanhouding en uitte diverse beledigingen in de richting van de agenten. Ook zij is aangehouden. Bij fouillering van het motorclublid bleek hij in het bezit van een verboden werppen. Dit wapen is in beslag genomen. Op het politiebureau bleek bovendien dat de man een voorwaardelijke straf had openstaan. Met deze mishandeling heeft hij de schorsende voorwaarden overtreden. Hij is ingesloten.

Intimidatie

Uit onderzoek blijkt dat de motorclubleden door hun full colours en groepsgedrag zo intimiderend werken dat slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. De politie wil geen samenleving waarin slachtoffers leven in angst en criminele activiteiten ongestraft blijven. In dit geval wordt de verdachte ambtshalve vervolgd.

Aanpak

De aanpak van criminele motorclubs heeft een hoge prioriteit voor politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten. Ondermeer op het gebied van wapens, drugs en intimidatie. Door de betrokken partners wordt steeds gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn en eventueel een combinatie daarvan.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top