donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Protestdemonstratie tegen club/hotel op de Raamgracht op zondag 5 januari 15.30 uur
Protestdemonstratie tegen club/hotel op de Raamgracht op zondag 5 januari 15.30 uur

Protestdemonstratie tegen club/hotel op de Raamgracht op zondag 5 januari 15.30 uur

  • Nederland
  • De kantoorpanden van Vrij Nederland op de Raamgracht, hoek Kloveniersburgwal, zijn te koop. Projectontwikkelaar Aedes Real Estate wil ze kopen om ze te verhuren aan ‘SOHO House’, een internationale club met restaurant en 40 hotelkamers. De buurt is tegen. Op 14 januari vergadert de Stadsdeelraad over de vraag of het bestemmingsplan terzijde geschoven mag worden voor dit plan.
  • IMG_20131217_113421
  • nosoho
  • www.nosoho.nl
  • info@nosoho.nl
  • Protestdemonstratie tegen club/hotel op de Raamgracht op zondag 5 januari 15.30 uur De kantoorpanden van Vrij Nederland op de Raamgracht, hoek Kloveniersburgwal, zijn te koop. Projectontwikkelaar Aedes Real Estate wil ze kopen om ze te verhuren aan ‘SOHO House’, een internationale club met restaurant en 40 hotelkamers. De buurt is tegen. Op 14 januari vergadert de Stadsdeelraad over de vraag of het bestemmingsplan terzijde geschoven mag worden voor dit plan.

Volgens de gemeente en het stadsdeel mogen zich in de Nieuwmarktbuurt geen nieuwe hotels meer vestigen. De overlast van toerisme op deze plek is al enorm met 3000 hotelbedden verspreid over 9 hotels in de directe omgeving. Desondanks wil het dagelijks bestuur van het stadsdeel het bestemmingsplan terzijde schuiven omdat het hotel mikt op een hippe of sjieke groep.

De buurt maakt het niet uit hoe bijzonder de nieuwe toeristen zijn en wil hier geen club, geen hotel of iets anders wat nog meer toeristen trekt. Bewoners zien hoe het authentieke karakter van hun buurt door de druk van het toerisme verdwijnt. Ruim 1000 mensen spraken zich al uit tegen de komst van SOHO House door ondertekening van de petitie nosoho.nl. Op de druk bezochte en emotionele voorlichtingsbijeenkomst van het stadsdeel op 7 december werd duidelijk dat de buurt fel tegen is.

Op zondag 5 januari 15.30 uur demonstreren bewoners ter plekke om aandacht te vragen voor deze nekslag voor hun buurt. 

Meer weten? Mail het comité No Soho via info@nosoho.nl

of bel

Rob Nijhuis 06 24286468
Peter Kosten 06 2509 1007
Roos Lubbers 020 6381005

Over nosoho

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top