woensdag, augustus 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Psycholoog Eindhoven
Psycholoog Eindhoven

Psycholoog Eindhoven

  • Nederland
  • Kortdurende psychologische behandeling
  • Foto_Bas_van_Dijk
  • Psycholoog Eindhoven
  • http://www.kortdurendepsychologie.nl
  • bas@kortdurendepsychologie.nl

Ratio en emotie in balans

Om het doel te kunnen bereiken, dus zorgen dat u zich beter gaat voelen, ga ik u in het begin wat vertellen over hoe het zit met emoties, gevoelens en ratio. Ik ga u uitleggen wat de functies van emoties zijn en hoe u uw ratio kunt gebruiken om beter met uw emoties om te gaan zonder ze af te kraken of te onderdrukken.

Emoties hebben in de evolutie van de mens een zeer belangrijke rol gespeeld. Zonder deze emoties waren wij er nu als soort waarschijnlijk niet geweest. Door hier met u over te praten zult u emoties op een veel positievere manier gaan zien en dat alleen al biedt wat meer rust. Daarna gaan we kijken hoe u uw ratio beter in kunt zetten om te zorgen voor meer balans. Er vindt voortdurend communicatie plaats tussen uw ratio en uw emotie. Als die communicatie niet respectvol gebeurt ontstaan er problemen. Mensen zeggen dan vaak: “Ik weet allemaal wel hoe het zit, maar het voelt niet zo.” Daar gaan we aan werken.

Het doel van de behandeling is gericht op het oplossen van uw probleem. We gaan op zoek naar wat uw problemen heeft veroorzaakt en naar wat uw problemen in stand houdt. De oorzaak van problemen ligt in het verleden maar, ongewild, worden problemen in stand gehouden in het hier en nu. Ook de verwachting voor de toekomst kan er voor zorgen dat bepaalde problemen in stand gehouden worden. Het verleden kunnen we niet veranderen. De toekomst kunnen we niet voorspellen. We gaan ons dus heel sterk richten op het hier en nu, daar kunnen we iets mee. We gaan kijken wat u zelf kunt doen om te zorgen dat bepaalde problemen niet meer in stand gehouden worden. Op deze manier krijgt u meer het gevoel dat u controle heeft. Niet over het verleden, niet over de toekomst, niet over anderen maar wel over uzelf en hoe u zich voelt en gedraagt.

Een psycholoog kan u helpen als u vindt dat het allemaal niet gaat zoals u zou willen. U voelt zich daar niet goed bij. Dat kan zich op vele verschillende manieren uiten. U kunt zich somber of angstig voelen maar het kan ook zijn dat u last krijgt van allerlei lichamelijke ongemakken. U kunt zich bijvoorbeeld vermoeid voelen, onrustig. U kunt last hebben van hoofdpijn, maagklachten of benauwdheid. Het kan zijn dat dit veroorzaakt wordt door allerlei problemen in uw situatie en door de manier waarop u met die problemen omgaat.

Voorbeelden van situaties die tot problemen kunnen leiden zijn werk, relatie, de opvoeding van kinderen, traumatische gebeurtenissen in het verleden, het verlies van een dierbare. Dit kan er allemaal toe leiden dat u zich niet lekker in uw vel voelt zitten. In de behandeling gaan we samen op zoek naar wat er allemaal speelt en we gaan kijken hoe u daar beter mee om zou kunnen gaan.

Website: http://www.kortdurendepsychologie.nl

Over basvandijk

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top