maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Public Viewing is het nieuwe WK kijken
Public Viewing is het nieuwe WK kijken

Public Viewing is het nieuwe WK kijken

  • Nederland
  • Nu het Nederlands elftal zich wederom niet voor het Wereld Kampioenschap heeft gekwalificeerd, is het voor voetbalfans zoeken naar een ander team dat zij tijdens het WK in Rusland kunnen aanmoedigen. Maar achter welk team scharen Nederlanders zich deze zomer? Ruilen voetbalfans hun oranje kloffie in voor het rood van de Rode Duivels (België), laten zij zich meeslepen door het Franse voetbalelftal of gaan ze mee in de Duitse WK-koorts? In Duitsland heeft het WK kijken een eigen naam: Public Viewing. De Duitse community in Nederland heeft deze naam nu ook in ons land geïntroduceerd en nodigt uit om het Duitse team te steunen.
  • russland-public-viewing-2018-nederland
  • Meet the Germans
  • https://www.public-viewing.nl
  • info@public-viewing.nl
  • PERSBERICHT_20180604_nl_landelijk

Netwerkwerkgroep “Meet the Germans”, die Duitssprekende mensen in Nederland ondersteunt, merkt dat Duitsland in de afgelopen jaren voor veel Nederlanders een hip land is geworden. Nederlanders zijn massaal naar Duitsland aan het emigreren en gaan graag voor een weekendje naar Berlijn of andere Duitse steden. Tevens is er een groeiende steun voor het Duitse voetbalteam. De WK finale van 1974 lijkt bijna vergeten.

In Duitsland is sinds het WK 2006 in eigen land een nieuwe uitdrukking ontstaan voor het kijken van een voetbalevenement in een openbare ruimte, bijvoorbeeld een café of restaurant. Inmiddels kent iedereen in Duitsland de uitdrukking ‘public viewing’, maar ook daarbuiten groeit de bekendheid van deze term.

Meet the Germans heeft nu een website gelanceerd met een overzicht van public viewings in Nederland en het grensgebied. Heel handig om straks tijdens het WK op te zoeken waar de Duitse supporters afspreken. Uiteraard worden ook wedstrijden van andere landen getoond. Omdat Nederland niet aan het WK voetbal 2018 meedoet lopen ondernemers miljoenen mis. Dit is dus een goed initiatief om toch nog omzet te creëren en tegelijk een mooie middag en avond te organiseren.

Duitsland, spelend in groep F, heeft als tegenstanders Mexico, Zweden en Zuid-Korea, een spannende poule omdat de Mexicanen en Zweden geen makkelijke tegenstanders zijn. Zuid-Korea is met veel geluk gekwalificeerd, dus die wedstrijd is zeker geen uitdaging voor die Mannschaft.

Zondag, 17 juni om 17u uur is het zo ver! Duitsland speelt tegen Mexico.

Meer informatie over Public Viewing en de aankomende wedstrijden is te vinden op www.public-viewing.nl.

Over meetthegermans

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top