zaterdag, februari 16, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Publiek kan stemmen voor winnaar Mensenrechtentulp 2014
Publiek kan stemmen voor winnaar Mensenrechtentulp 2014

Publiek kan stemmen voor winnaar Mensenrechtentulp 2014

  • Nederland
  • De publieke stemronde voor de Mensenrechtentulp 2014 is geopend. Via www.humanrightstulip.nl kan iedereen tot en met vrijdag 10 oktober kiezen wie van de dertig kandidaten het meest in aanmerking komt voor de prijs. De Mensenrechtentulp is een prijs voor mensenrechtenverdedigers die op innovatieve wijze werken. Het idee achter de prijs is dat de ervaringen van mensenrechtenverdedigers anderen inspireren.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/09/29/publiek-kan-stemmen-voor-winnaar-mensenrechtentulp-2014.html

De Mensenrechtentulp wordt jaarlijks uitgereikt door de minister van Buitenlandse Zaken, die ook de winnaar kiest. Hij maakt zijn keuze op basis van de publieke stemronde en het advies van de internationale jury over de laatste zes kandidaten. Van deze zes worden er drie gekozen door het publiek via de online stemronde. Drie genomineerden dingen mee met een “wild card” op basis van de kwaliteit van hun inzending, zodat ook kandidaten met een kleiner netwerk de finale kunnen bereiken. De onafhankelijke, internationale jury staat onder leiding van de bekende mensenrechtenadvocaat en VN-rapporteur Frank la Rue.

De winnaar ontvangt op 9 december een bronzen beeldje van de Mensenrechtentulp en een prijs ter waarde van 100.000 euro uit handen van de minister. Daarmee kan de winnaar zijn of haar bijdrage aan de versterking en innovatie van mensenrechten verder ontwikkelen en op een grotere schaal toepasbaar maken, zodat die ten goede komt aan meer mensen, op zoveel mogelijk plaatsen.

De nominatieronde heeft bijna 160 inzendingen uit meer dan 50 landen opgeleverd. Hieruit zijn dertig kandidaten geselecteerd op wie nu gestemd kan worden. De online stemronde duurt van maandag 29 september 12.00 uur (Nederlandse tijd) tot en met vrijdag 10 oktober 00.00 uur (Nederlandse tijd).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top