donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / PVV: geen bijstandsuitkering voor EU-onderdanen
PVV: geen bijstandsuitkering voor EU-onderdanen

PVV: geen bijstandsuitkering voor EU-onderdanen

  • Nederland
  • De PVV vindt dat EU-burgers geen recht kunnen hebben op een bijstandsuitkering terwijl niet vast staat dat ze in Nederland mogen blijven.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl

Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de PVV-fractie donderdag heeft gesteld aan het kabinet. Aanleiding vormt een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep, de hoogste rechter in het sociale bestuursrecht. Deze heeft in een tussenvonnis bepaald dat een EU-burger in Nederland aanspraak kan maken op een bijstandsuitkering zolang de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND nog niet heeft beslist of hij in verband met het beroep op bijstand hier mag blijven.

De PVV noemt het ,,bizar” dat er recht is op bijstand, terwijl EU-burgers verplicht zijn zelf in hun inkomen te kunnen voorzien. Ze roept het kabinet op snel een einde te maken aan deze situatie. Een woordvoerster van het ministerie van Sociale Zaken laat weten dat er gewerkt aan een betere samenwerking tussen IND en gemeenten. Als de IND snel besluit of iemand in Nederland mag blijven, ontstaat er ook geen onbedoeld recht op bijstand.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top