zondag, augustus 9, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / PwC: 2e editie challenge voor startende social enterprises van start
PwC: 2e editie challenge voor startende social enterprises van start

PwC: 2e editie challenge voor startende social enterprises van start

  • Nederland
  • Na het succes van vorig jaar, lanceert PwC vandaag de tweede editie van haar landelijke challenge voor startende social enterprises. Tot 10 april aanstaande kunnen startende ondernemingen die primair een sociaal of maatschappelijk doel nastreven, zich aanmelden voor ‘Social Impact Lab 2015’. De winnende start-ups komen in een intensief begeleidingstraject. Ook komen ze in aanmerking voor kantoorfaciliteiten en financiering (tot 50.000 euro).
  • PricewaterhouseCoopers
  • http://www.pwc.nl
  • info@nl.pwc.com
  • http://www.pwc.nl/nl/persbericht/2e-editie-challenge-voor-startende-social-enterprises-van-start.jhtml

Om het sociaal ondernemerschap in ons land te versterken, helpt PwC start-ups met een maatschappelijk doel met het maken van de volgende stap en het vergroten van hun maatschappelijke impact. Social enterprises zijn in allerlei sectoren actief en creëren aan de hand van een duurzaam commercieel bedrijfsmodel grote maatschappelijke waarde voor mens en milieu. Zij vertegenwoordigen een breed spectrum van bedrijvigheid, van een kleine ICT-dienstverlener die werk biedt aan mensen met autisme tot een internationaal opererende chocoladeproducent die cacaoboeren in West-Afrika een eerlijke prijs betaalt.

Deelnemende start-ups aan de challenge worden beoordeeld op innovatiekracht, haalbaarheid, maatschappelijke impact, en duurzaamheid. De meest veelbelovende start-ups worden na een eerste selectie uitgenodigd om hun business plan op te sturen. Uit de business plannen worden de finalisten gekozen die op 5 juni hun idee mogen pitchen voor een vakjury onder voorzitterschap van Ad van Gils, lid Raad van Bestuur van PwC. Vorig jaar werden uit de meer dan 50 aanmeldingen, drie winnaars gekozen: Amplino, OOPOEH en CTalents. Zij worden tweejaar door een team van PwC begeleid. Lees hier hun ervaringen.

PwC en social enterprises

PwC wil kennis en kunde inzetten om deze sector in Nederland op de kaart te zetten. Dat doet ze door social enterprises te begeleiden, masterclasses te organiseren voor social enterprises en onderzoek te doen naar de financieringsmogelijkheden. PwC is daarnaast een van de founding partners van Social Enterprise NL, een platform dat social enterprises verenigt en hun belangen behartigt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top