donderdag, april 2, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / PwC: Positieve vooruitzichten voor Europese hotelmarkt
PwC: Positieve vooruitzichten voor Europese hotelmarkt

PwC: Positieve vooruitzichten voor Europese hotelmarkt

  • Europa
  • Europese hotels hebben in 2014 een positief jaar gekend. In vergelijking met 2013 zijn er 22 miljoen toeristen meer naar Europa gekomen en de vooruitzichten voor 2015 en 2016 zijn goed. De hotels in Amsterdam profiteerden mee; de bezettingsgraad steeg met 2,1 procent naar 77,2 procent en zal de komende jaren verder stijgen. Dat blijkt uit ‘Room for growth’, het jaarlijkse onderzoek van PwC naar de Europese hotelmarkt.
  • PricewaterhouseCoopers
  • www.pwc.nl
  • info@nl.pwc.com
  • http://www.pwc.nl/nl/persbericht/positieve-vooruitzichten-voor-europese-hotelmarkt.jhtml

Bart Kruijssen, verantwoordelijk voor de hotelsector bij PwC, ziet dat er voor de Amsterdamse hotelmarkt een positief fundament is. “Amsterdam blijft de komende jaren stabiel in de Europese top 10 staan. De bezettingsgraad neemt toe en ook de prijs per nacht stijgt naar een gemiddelde van 127 euro in 2016.Amsterdam heeft in 2014 een record aantal van circa 6 miljoen gasten mogen verwelkomen.”

Toch ziet Kruijssen ook enkele bedreigingen voor Amsterdam. “De sterke groei van kamers rond de ring zet door. Dat gaan de hotels in het centrum zeker merken. Tevens is de opkomst van initiatieven als airbnb onmiskenbaar. Vooral in het lagere segment wordt daar marktaandeel weggehaald.”

De meest opvallende steden voor 2015 zijn Geneve, Zurich en Moskou. De vooruitzichten voor die steden zijn minder goed. Het loslaten van de Zwitserse franc ten opzichte van de euro heeft het land een stuk duurder gemaakt. De gevolgen daarvan zullen zeker tot in 2016 doorwerken, is de verwachting. Moskou ondervindt hinder van de geopolitieke ontwikkelingen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top