woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Q-park: Wat te doen in Amsterdam
Q-park: Wat te doen in Amsterdam

Q-park: Wat te doen in Amsterdam

  • Nederland
  • Jaarlijks komen er ontzettend veel toeristen naar Amsterdam toe. Zowel Nederlanders als buitenlanders komen een kijkje nemen in de hoofdstad van Nederland.
  • 9432743572_e5b4181ba4_m
  • Q-park
  • lieke.haarman@q-park.nl
  • Jaarlijks komen er ontzettend veel toeristen naar Amsterdam toe. Zowel Nederlanders als buitenlanders komen een kijkje nemen in de hoofdstad van Nederland.

Dat is niet voor niets, want de stad organiseert jaarlijks ook vele grote evenementen. De grootste evenementen voor de komende maanden van 2015 op een rijtje.

Gay pride

Zoals elk jaar vindt ook in 2015 in het eerste weekend van augustus de gay parade plaats. Jaarlijks trekt dit evenement honderdduizenden bezoekers. Het evenement zal dit jaar voor de 20e keer plaatsvinden, en er zal dus extra groot uitgepakt worden. Het zal van 25 juli tot 2 augustus duren, maar de absolute knaller zal de canal parade zijn. Binnen Amsterdam wordt het gezien als één van de grootste evenementen van het jaar. Maar ook buiten Amsterdam en zelfs buiten Nederland is het evenement razend populair.

Open monumenten dagen

Amsterdam kent een eeuwenoude geschiedenis, die jaarlijks het tweede weekend van september te ontdekken is tijdens de nationale monumenten dagen. De stad stelt vele gebouwen beschikbaar om tijdens deze dagen bezocht te worden. Er worden verschillende fietsroutes uitgezet en er zullen vele lezingen en tentoonstelling plaatsvinden. De nationale monumentendagen trekt jaarlijks steeds meer bezoekers. Voor september 2015 worden er zo’n 800.000 tot 900.000 bezoekers verwacht. Dit is wel nationaal genomen, want ook in andere steden is het mogelijk verschillende monumenten te bezoeken. Het evenement is voor iedereen toegankelijk en zal geheel gratis zijn. Gezien het feit dat monumenten uit elkaar liggen, is het verstandig van te voren te kijken waar het parkeren het efficientst is.

Sail 2015

Om de 5 jaar vindt het evenement Sail plaats. Afgelopen keer, in 2015 trok het evenement maar liefst 1,5 miljoen bezoekers. Tijdens het evenement worden verschillende pracht schepen tentoongesteld. Daarnaast vinden er verschillende sportieve en culturele activiteiten plaats. Het evenement zal van 19 tot en met 23 augustus plaatsvinden.

De bovengenoemde evenementen zullen ontzettend veel toeristen trekken. Hierdoor is het belangrijk dat je vroegtijdig kijkt waar je je auto kunt parkeren. Parkeren in Amsterdam moet geen probleem zijn, gezien het aantal gelegenheden.

Over sannevermeulen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top