dinsdag, november 12, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Quiet Room Label® voor Swissotel Amsterdam
Quiet Room Label® voor Swissotel Amsterdam

Quiet Room Label® voor Swissotel Amsterdam

  • Nederland
  • Afgelopen week is ook het Swissotel Amsterdam gekwalificeerd met het Quiet Room Label®. Dit certificaat voor stille hotelkamers is uitgereikt in het Swissotel Amsterdam aan het Damrak. Na uitgebreide geluidsmetingen in en om de hotelkamers kregen maar liefst 83 kamers het QR-certificaat van het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI). Eén kamer voldoet aan de hoogste eisen en is ingedeeld in Klasse I; de overige kamers zijn ingedeeld in klasse III.
  • swissotel
  • quietroom
  • www.quiethotelroom.org
  • info@quiethotelroom.org

Afgelopen week is ook het Swissotel Amsterdam gekwalificeerd met het Quiet Room Label®.

Dit certificaat voor stille hotelkamers is uitgereikt in het Swissotel Amsterdam aan het Damrak. Na uitgebreide geluidsmetingen in en om de hotelkamers kregen maar liefst 83 kamers het QR-certificaat van het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI). Eén kamer voldoet aan de hoogste eisen en is ingedeeld in Klasse I; de overige kamers zijn ingedeeld in klasse III.

‘We feliciteren Swissotel Amsterdam met het behalen van het QR-certificaat’, aldus directeur Lucas Keizer van het KGI. ‘Het is bijzonder omdat het hotel op een drukke locatie in het centrum van Amsterdam ligt en bijna altijd vol zit. Dit laat zien dat het heel goed mogelijk is om hotelgasten ook op rumoerige locaties een stille kamer te bieden.’

Het Quiet Room Label® is een initiatief van het KGI en bedoeld als stimulans voor de creatie van stille hotelkamers en als houvast voor reizigers die op zoek zijn naar zo’n kamer. Geluidsoverlast is de meest gehoorde klacht onder hotelgasten en er zijn nog maar heel weinig hotels die echt stille kamers hebben. Op www.quiethotelroom.org kunnen reizigers een stille hotelkamer met het QR-label vinden en direct boeken.

Hotels die het Quiet Room Label® willen verwerven, kunnen het KGI hun kamers laten doormeten. Al naar gelang de mate van geluidsisolatie worden de kamers ingedeeld in één van 3 klassen. Voldoen hotelkamers niet aan de eisen, dan kan het hotels aanvullende geluidsisolerende maatregelen nemen om alsnog het QR-label te verwerven.

 

Swissotel Amsterdam is een populair hotel in het centrum van de hoofdstad en kende de afgelopen jaren een bezettingsgraad van 97%.

Voor meer informatie over het Quiet Room Label® kunt u bellen met:

+31 (0)840030094

Over Quiet Room

In onze steeds rumoeriger samenleving is er een toenemende behoefte aan stilte. Veel reizigers zijn op zoek naar stille locaties, maar ook naar stille plekken in een drukke omgeving, zoals grote steden. Slimme hotels spelen daarop in en zo komen er steeds meer stille hotelkamers ter beschikking. Het Quiet Room® label is een inititatief van het Kenniscentrum Geluidsisolatie (KGI). Hotels die over dit label beschikken, geven u de garantie dat uw kamer goed geïsoleerd is tegen hinderlijk geluid. Ze zijn door het KGI gecontroleerd en gecertificeerd. (Meestal zijn het hotels met 4 of meer sterren.) Wij willen reizigers, zowel op vakantie als met een zakelijk doel, zo goed mogelijk informeren over hotels met stille kamers in Nederland en daarbuiten. Op de website (www.quiethotelroom.org) van Quiet Room vindt u een overzicht van hotels met het Quiet Room® label. About In our ever noisier society there is a growing desire for silence. Many travellers are looking for silent locations, but also for silent spots in busy environments like big cities. Clever hotels embrace this trend, which is why there is a growing number of silent hotel rooms available to travellers. The Quiet Room® label is an initiative of the Knowledge Center Sound Insulation (KGI). Hotels that carry this label, guarantee that you will spend the night in a room that is well-insulated against noise pollution. They have been checked and certified by KGI. Most of these hotels have 4 or more stars. Our goal is to inform travellers, both on holiday and on business, as precisely as possible about hotels with silent rooms in Europe and elsewhere. On the Quiet Room website (www.quiethotelroom.org) you can find a list of hotels carrying the Quiet Room® label.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top