dinsdag, augustus 16, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Quooker innoveert en beheerst snelgroeiende supply chain met Qlik Sense
Quooker innoveert en beheerst snelgroeiende supply chain met Qlik Sense

Quooker innoveert en beheerst snelgroeiende supply chain met Qlik Sense

  • Nederland
  • Nieuwe inzichten met visual analytics leiden tot ontwikkeling Quooker Flex
  • Qlik
  • qlik@marcommit.nl

 Quooker, uitvinder en producent van de kokendwaterkraan, gebruikt Qlik Sense® om meer inzicht in en grip op haar kernprocessen te krijgen. Met behulp van Qlik is het bedrijf in staat om data van alle afdelingen samen te brengen en in één dashboard weer te geven. Dit helpt Quooker om de supply chain te optimaliseren, de productie af te stemmen op de vraag, faalkosten te reduceren en nieuwe afzetkansen te identificeren. Zo hebben nieuwe inzichten uit data geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe productlijn, Quooker Flex. Pink Elephant verzorgde de implementatie.

Inzicht in productie zorgt voor rust
De inkoop- en productieplanning bij Quooker is zeer complex. Het heeft een lange planningshorizon en relatief veel onzekerheden. Eén Quooker bestaat uit ruim 250 onderdelen. Quooker wil orderwijzigingen en productverbeteringen snel kunnen doorvoeren. Dit maakte dat de kranenproducent volledig inzicht wilde in het hele productieproces. Met behulp van Qlik Sense kan Quooker nu het hele productieritme vastleggen in een realistische datagedreven planning, die inzichtelijk is voor het hele team. Zo wordt tijdig duidelijk waar ingegrepen moet worden, waar een materieeltekort ontstaat, waar een extra efficiëntieslag mogelijk is of hoe een last minute order bijgeplaatst kan worden. Dit overzicht zorgt voor meer rust op de productievloer.

Quooker Flex ontwikkeld door nieuwe inzichten
Naast de voordelen die data-analyse biedt voor inkoop, planning en productie, krijgt Quooker nu ook beter inzicht in trends, marktontwikkelingen en marketingeffecten. Zo legt een analyse met Qlik Sense bloot dat er in Zwitserland meer behoefte was aan uittrekkranen. De vaste alles-in-één-kraan van Quooker vond binnen de Zwitserse markt nauwelijks aftrek. Dit inzicht in data heeft bijgedragen aan het idee dat een kokendwaterkraan met flexibele uittrekslang potentie heeft. Dit is uiteindelijk de Quooker Flex geworden, een kraan die voldoet aan de behoefte van de Zwitsers en momenteel naar 10 landen wordt uitgerold.

Geertjan Woltjes, COO bij Quooker: “Het is voor ons belangrijk dat iedereen binnen ons bedrijf met een analyse-oplossing uit de voeten kan. De visualisatiemogelijkheden van Qlik Sense zijn hierbij onmisbaar. Een eenvoudig groen, geel of rood vlakje is al voldoende om de voortgang te bewaken en tijdig te schakelen. Doordat wij al onze data beter kunnen analyseren is onze slagvaardigheid enorm vergroot. Van eens in de vier weken evalueren en bijsturen zijn we met het management wekelijks gaan evalueren. Hierdoor hebben we aanzienlijk minder faalkosten en kunnen we sneller innoveren.” 

Sandor Nieuwenhuijs, Technical Director Presales bij Qlik: “Quooker is een prachtig familiebedrijf dat in korte tijd fors gegroeid is. Ondanks deze groei weet het bedrijf snel te schakelen, zowel bij de eindklant als aan de servicekant. Qlik Sense helpt Quooker om nieuwe inzichten op te doen en verbanden te leggen tussen data. Dat dit helpt bij het behouden van rust en de goede sfeer binnen het bedrijf en ook bijdraagt aan de ontwikkeling van nieuwe producten, maakt mij ontzettend trots.”

——

Over Quooker
Quooker-fabrikant Peteri BV is gevestigd in Ridderkerk, Nederland. Elke dag dragen meer dan 80 medewerkers in het kantoor van 7.000 m2 bij aan de ontwikkeling, productie en marketing van Quooker. Het bedrijf heeft filialen in Engeland, België, Denemarken, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. https://www.quooker.nl/nl

——

Over Qlik
Qlik® is het toonaangevende visual analytics platform en de pionier op het gebied van business intelligence, gedreven door gebruikers. Qlik’s portfolio, met cloud-based en on-premise oplossingen, voldoet aan de groeiende behoefte van klanten naar rapportage en visuele self-service analyses voor guided, embedded en op maatgemaakte analytics, ongeacht de locatie van data. Klanten die Qlik Sense®, QlikView® and Qlik® Cloud gebruiken, halen betekenis uit informatie van verschillende bronnen en ontdekken verborgen relaties tussen data. Dit leidt tot inzichten die goede ideeën tot stand brengen. Het hoofdkantoor van Qlik is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. Qlik werkt in meer dan 100 landen en heeft meer dan 40.000 klanten wereldwijd.

###

© 2017 QlikTech International AB. All rights reserved. Qlik®, Qlik Sense®, QlikView®, QlikTech®, Qlik Cloud®, Qlik DataMarket®, Qlik Analytics Platform®, Qlik NPrinting®, Qlik Connectors®, Qlik GeoAnalytics™ en QlikTech® zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo’s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top