maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Qurrent ondersteunt energie-coöperaties bij verkrijgen van SDE+ subsidie
Qurrent ondersteunt energie-coöperaties bij verkrijgen van SDE+ subsidie

Qurrent ondersteunt energie-coöperaties bij verkrijgen van SDE+ subsidie

  • Nederland
  • De Belastingdienst wil geen btw-voordeel toekennen aan energie-coöperaties en hun leden die een zonnepark willen realiseren op een beschikbaar groot dak binnen hun postcoderoos. Qurrent, leverancier van 100% duurzame energie, adviseert coöperaties en hun leden nu over een alternatief om hun project toch commercieel te laten slagen: de aanvraag van SDE‑subsidie.
  • 140404, Beeldmerk Qurrent, 100x103x72
  • Qurrent
  • qurrent@publiekswerk.nl

De Belastingdienst wil geen btw-voordeel toekennen aan energie-coöperaties en hun leden die een zonnepark willen realiseren op een beschikbaar groot dak binnen hun postcoderoos. Qurrent, leverancier van 100% duurzame energie, adviseert coöperaties en hun leden nu over een alternatief om hun project toch commercieel te laten slagen: de aanvraag van SDE‑subsidie.

Daar is haast bij. De aanvraag van ´SDE+ 2014 fase 6´, de laatste tranche van de laatste door de Tweede en Eerste Kamer vastgestelde subsidie á €3,5 miljard, opent al op 3 november aanstaande.

Voor het slagen van het Energieakkoord is het ministerie van Economische Zaken voor een belangrijk deel afhankelijk van de de-centrale opwekking van duurzame energie door particulieren en particuliere coöperaties. Het aandeel duurzame energie in Nederland is met 4,5 procent laag op de Europese lijst, en moet groeien naar 14 procent in 2020. Het behalen van de doelstelling wordt bemoeilijkt door deze btw-heffing.

Doodsteek
Het heffen van btw over de kapitaalstorting van de leden aan de coöperatie om de zonnepanelen te financieren, is de doodsteek voor de postcoderoosregeling. De projecten zijn hierdoor niet rendabel, waardoor veel initiatieven stranden. Minister Kamp heeft aangegeven ”te bekijken welke problemen zich bij lokale coöperaties voordoen en daarbij ook de btw-regels te bespreken”. Intussen komen er nauwelijks initiatieven van de grond en dreigt dit belangrijke onderdeel van het Energieakkoord volledig te mislukken.

Iedereen duurzaam
”De Belastingdienst treft met deze btw-heffing de investeringen in projecten om hernieuwbare energie op te wekken op een beschikbaar groot dak in de buurt, voor bewoners binnen de postcoderoos. Zelf duurzame energie opwekken, is een geweldige manier om zorgeloos en voordelig te profiteren van hernieuwbare energie. Niet iedereen kan of wil zonnepanelen op zijn eigen dak leggen. Vooral appartements- en flatbewoners, en veel huurders worden hierdoor geraakt”, zegt Qurrent-directeur Richard Klatten.

´Qurrent is betrokken bij verschillende  projecten die door de beslissing van de Belastingdienst zijn geraakt. In feite is dat het einde van de postcoderoosregeling voor veel projecten, en dat vanwege het weifelachtige beleid van de Belastingdienst en van de minister. Wij proberen in overleg met de coöperaties nu de projecten alsnog tot een rendabel succes te maken door tijdig aanspraak te maken op SDE+ subsidie. Coöperaties kunnen zich bij ons melden voor advies en gebruik maken van onze ervaring”, zegt Klatten.

Over PublieksWerk

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top