vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Raad van kinderen adviseert FrieslandCampina over gezond leven
Raad van kinderen adviseert FrieslandCampina over gezond leven

Raad van kinderen adviseert FrieslandCampina over gezond leven

  • Nederland
  • Wat kan FrieslandCampina doen om mensen in Nederland te helpen gezond te leven? Dit vraagstuk legde FrieslandCampina afgelopen schooljaar voor aan zijn Raad van Kinderen – groep 6 van basisschool Het Zwaluwnest in Amersfoort. Na eerst uitgebreid onderzoek te hebben gedaan, presenteerden de kinderen onder leiding van prinses Laurentien op 11 juni hun bevindingen aan de executive board van FrieslandCampina.
  • FrieslandCampina
  • www.frieslandcampina.com
  • mail@frieslandcampina.com
  • http://www.frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/news/corporate-news/2015-06-12-raad-van-kinderen-adviseert-frieslandcampina-over-gezond-leven.aspx

Tijdens de officiële vergadering van de executive board ging de directie in gesprek met de 24 leden van de Raad van Kinderen van FrieslandCampina. De kinderen waren goed op de bijeenkomst voorbereid en hadden hun onderzoek zelf vormgegeven. Zo bezochten de kinderen een melkveehouderij in Soest. Na een uitgebreide rondleiding op de boerderij was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de boer.

Ideeën en adviezen

De Raad van Kinderen kwam met diverse ideeën en adviezen om Nederlanders gezonder te laten leven. Een van de uitkomsten is dat kinderen eigenlijk niet goed weten hoeveel suiker er in producten zit. Duidelijke communicatie en een eerlijk verhaal over gezondheid op verpakkingen is dan ook een van hun aanbevelingen. Ook moesten gezonde producten meer worden gepromoot en aantrekkelijker worden gemaakt, aldus de kinderen.

Ander perspectief

“Het is eigenlijk heel vreemd dat wij nooit eerder de mening van kinderen hebben gevraagd. Zij zijn tenslotte een belangrijke klant van FrieslandCampina”, aldus Roelof Joosten, CEO Koninklijke FrieslandCampina N.V. “Ik vind het heel bijzonder hoe de Raad van Kinderen met zoveel passie en energie over dit vraagstuk heeft nagedacht. Ik heb veel ideeën gehoord uit een ander perspectief. Wij gaan hier mee aan de slag en komen er bij jullie op terug.”

Samenwerking

Het is de eerste keer dat FrieslandCampina een Raad van Kinderen heeft ingesteld. In 2014 is een driejarige samenwerking aangegaan met de Missing Chapter Foundation en UNICEF Nederland. Kern van de samenwerking is tweeledig: kinderen, via een zogenoemde Raad van Kinderen, krijgen een stem in maatschappelijke vraagstukken die bepalend zijn voor de toekomst en besluitvormers worden geïnspireerd door op een andere manier naar bestaande vraagstukken te kijken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top