woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Raad van State: EU-beleid biedt geen ruimte voor strengere eisen aan Antilliaanse migranten
Raad van State: EU-beleid biedt geen ruimte voor strengere eisen aan Antilliaanse migranten

Raad van State: EU-beleid biedt geen ruimte voor strengere eisen aan Antilliaanse migranten

  • Nederland
  • - Aan migranten uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten kunnen niet zomaar strenge toelatingseisen worden gesteld. Alleen als er zwaarwegende gronden bestaan, is dat mogelijk. Dat staat in een advies van de Raad van State over een initiatiefwet van Tweede Kamerlid André Bosman (VVD).
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl

Volgens de raad is de toelichting op het wetsvoorstel ontoereikend. Bosman laat weten dat hij zijn tekst inmiddels heeft аangepast. Volgens de initiatiefwet zouden Antilliaanse migranten alleen voor een langdurig verblijf in Nederland in aanmerking komen als ze onder meer de taal voldoende beheersen, middel van bestaan hebben in Nederland en geen gevaar zijn voor de openbare orde.

De Raad van State erkent dat relatief veel kansarme Antilliaanse migranten naar Nederland komen en dat zij voor problemen kunnen zorgen. Maar volgens de raad is de juridische ruimte voor een toelatingsregeling ,,zeer beperkt”. De raad constateert verder dat het wetsvoorstel voor Antilliaanse migranten tot strengere eisen zou leiden dan voor burgers uit andere EU-landen.

Bosman zegt in een reactie dat hij de initiatiefwet zo heeft aangepast dat die beter aansluit bij de EU-wetgeving. Bovendien heeft hij voor een betere onderbouwing gezorgd door te wijzen op de problemen die kansarme Antillianen in Nederland kunnen veroorzaken. De Raad van State adviseert niet nogmaals over het voorstel. Het is nu aan de Tweede Kamer op een oordeel te vellen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top