zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Rabobank: Jonge generatie nodig voor innovatie in familiebedrijven
Rabobank: Jonge generatie nodig voor innovatie in familiebedrijven

Rabobank: Jonge generatie nodig voor innovatie in familiebedrijven

  • Nederland
  • Veel familiebedrijven hebben moeite jongere generaties betrokken te houden bij het bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat juist de jongere generatie eigenaren een cruciale rol speelt op het gebied van innovatie, zeker waar het de inzet van nieuwe technieken zoals social media en moderne inzichten van consumentengedrag betreft. Daarnaast zijn de externe netwerken van deze generatie een voedingsbron voor innovatie. Dit zegt Mirelle Pennings, directeur Grootbedrijf bij Rabobank in reactie op het proefschrift van Ilse Matser, lector Familiebedrijven bij Hogeschool Windesheim.
  • Rabobank
  • https://www.rabobank.com
  • info@rabobank.com

Familiebedrijven onderschatten de potentiële waarde van hun extern netwerk bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Dit geldt vooral bij familiebedrijven in de retailsector, die moeten omschakelen van traditionele verkoop naar verkoop via internet Dat een extern netwerk van toegevoegde waarde is voor familiebedrijven wordt bevestigd in het proefschrift van Ilse Matser, tevens directeur van het Nederlands Centrum van het Familiebedrijf (NCFB).

Rabobank en het NCFB gaan de komende jaren samenwerken, om de positie van het Nederlandse familiebedrijf verder te versterken. Ilse Matser: “We zijn verheugd Rabobank te mogen verwelkomen als partner, juist vanwege de capaciteit om ons wetenschappelijk onderzoek te toetsen aan de praktijk”. Als eerste stap zal Rabobank de bij de NCFB aangesloten bedrijven ondersteunen bij uitbreiding van hun activiteiten naar het buitenland.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top