zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Rabobank zet toekomst van de landbouw in de schijnwerpers tijdens World Economic Forum on Africa
Rabobank zet toekomst van de landbouw in de schijnwerpers tijdens World Economic Forum on Africa

Rabobank zet toekomst van de landbouw in de schijnwerpers tijdens World Economic Forum on Africa

  • Nederland
  • Berry Marttin, lid van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland, heeft tijdens het World Economic Forum on Africa een exemplaar van The Rise of The Rural Entrepreneur uitgereikt aan de Ghanese minister van Voedsel en Landbouw, Clement Kofi Humado.
  • Rabobank
  • http://www.rabobank.nl
  • r.e.schnitzler@rn.rabobank.nl

Dit boek, waarin de toekomst van de wereldwijde landbouwsector wordt bestudeerd, werd geschreven naar aanleiding van discussies die werden gevoerd tijdens de eerste editie van de Rabobank Global Farmers Master Class. Vijftig boeren uit achttien verschillende landen verzamelden zich tijdens dit evenement om te debatteren over de toekomst van de landbouwsector wereldwijd. Dit boek signaleert en analyseert de belangrijkste uitdagingen voor de landbouwsector bij het waarborgen van voedselzekerheid voor een snelgroeiende wereldbevolking.

Berry Marttin licht toe: “Dit boek gaat over de mensen die het hart van de voedselproductie vormen: de boeren. Zij zijn verantwoordelijk voor het voeden van de wereld, en beschikken over de ervaring en de kennis die nodig zijn om oplossingen te vinden voor een groot aantal van de op handen zijnde uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid. We willen de deelnemers van de Global Farmers Master Class graag bedanken, die hun expertise met ons wilden delen en ons geholpen hebben het boek samen te stellen.”

“De wereldbevolking zal in 2050 naar schatting gegroeid zijn tot 9 miljard. Dat betekent dat het een enorme uitdaging wordt de toekomstige voedselbehoefte te vervullen. Alle stakeholders, waaronder ook overheden, banken en de detailhandel, moeten hun verantwoordelijkheid om voedselzekerheid te waarborgen erkennen en samenwerken om een omgeving te creëren waarin boeren kunnen investeren, innoveren en inspireren.”

In het boek verdeelt de Rabobank de grote uitdagingen waar de landbouwsector voor staat onder in zes brede categorieën: opvolging, duurzaamheid, ondersteunende sociale factoren, de toeleveringsketen, sociale media en wetenschap. De bank presenteert voor elk van deze uitdagingen enkele pragmatische oplossingen.

Wilt u meer informatie, of wilt u een exemplaar van het boek ontvangen, neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting:
Renée Schnitzler, r.e.schnitzler@rn.rabobank.nl, +31 (0)30 2130228.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top