woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Randstad zoekt duizendpoot voor 100 banen in 100 dagen
Randstad zoekt duizendpoot voor 100 banen in 100 dagen

Randstad zoekt duizendpoot voor 100 banen in 100 dagen

  • Nederland
  • Randstad lanceert ‘100 dagen, 100 banen’. Dit initiatief maakt de diversiteit van werk op de huidige arbeidsmarkt zichtbaar. Doorzetters die honderd dagen achter elkaar een andere baan willen uitoefenen, kunnen zich tot en met 22 januari melden op www.100dagen100banen.nl.
  • Randstad
  • suzan.bloemscheer@randstadgroep.nl

Eén uitverkorene krijgt de hoofdrol en ervaart 100 verschillende banen. Een filmcrew volgt de kandidaat. Bovendien zal hij of zij vanaf eind februari dagelijks op het YouTube kanaal van Randstad verslag doen van zijn/haar werkervaringen. Het doel is inspireren, de verscheidenheid van werk etaleren en mensen bewuster maken van hun kansen op de arbeidsmarkt.

Slechts 9% van de werknemers overweegt serieus van baan te wisselen, zo blijkt uit de laatste Randstad Werkmonitor. Echter, het aantal mensen dat graag iets anders wil doen, maar niet weet wat, is vele malen groter. Hierdoor blijven zij zitten in de baan die ze momenteel uitoefenen. Nu de arbeidsmarkt aantrekt en de kansen zich weer voordoen, breekt voor velen het moment aan om verder te kijken.

alleskunner gezocht

100 dagen, 100 banen is bedoeld voor werkzoekenden, werkenden, baan-oriënteerders, starters en studenten en gaat door tot eind juli. Voor de functie van presentator voor 100 dagen, 100 banen zoekt Randstad een alleskunner, of eigenlijk een alleswiller. Praktisch elke denkbare baan komt voorbij, van maritiem onderzoeker tot glazenwasser en van cyber security expert tot pizzakoerier. Dagelijks geeft de presentator via social media een kijkje in de wereld van werk. De geschikte kandidaat heeft een hands-on-mentaliteit en is enthousiast. Het volledige profiel staat omschreven op de aanmeldingspagina.

meer kans op arbeidsmarkt

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO van Randstad Groep Nederland: “We geloven dat iemand meer kans heeft op de arbeidsmarkt wanneer je uitgaat van competenties en vaardigheden. Die bepalen vooral welk werk je kunt doen. Het cv en werkervaring zijn niet allesbepalend. Met de dagelijkse videoverslagen, zichtbaar vanaf eind februari, inspireren we en zetten we kijkers aan het denken. Wat zou nog meer bij mij kunnen passen? Met 100 dagen, 100 banen helpen we mensen inzicht te geven op welke plekken hun talent nog meer tot zijn recht kan komen. We stimuleren te doen wat echt bij mensen past.”

ook bedrijven gezocht

100 dagen, 100 banen laat zien hoe divers de arbeidsmarkt is en dat er voor iedereen werk is. In praktijk betekent dit dat de presentator 100 banen uitvoert in verschillende branches, in verschillende regio’s, bij kleine ondernemingen en multinationals. Het zijn banen voor jong en oud en voor verschillende opleidingsniveaus.

Randstad komt ook graag in contact met bedrijven die de presentator een dag willen ontvangen en kijkers een blik gunnen in het dagelijks reilen en zeilen van hun bedrijf. Bijvoorbeeld ambachtelijke beroepen zoals loodgieters, metselaars en verhuizers, maar ook  cyber security experts, 3-D print analisten en digital marketing specialisten. Interesse? Meld u dan nu aan.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top