donderdag, januari 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Reactie ING n.a.v. Kassa over de Watervillahypotheek
Reactie ING n.a.v. Kassa over de Watervillahypotheek

Reactie ING n.a.v. Kassa over de Watervillahypotheek

  • Nederland
  • Het televisieprogramma Kassa heeft zaterdag 7 mei 2016 aandacht besteed aan het feit dat ING per 1 oktober 2016 stopt met het verstrekken van hypotheken voor woonboten/watervilla’s. Hieronder leggen we uit waarom ING deze keuze heeft gemaakt. Deze uitleg is gedeeld met de redactie van Kassa.
  • ING
  • reinier.steffens@ing.nl

Waarom stopt ING met de Watervillahypotheek?

De hypotheekmarkt verandert: met nieuwe toetreders, veranderende en strengere wetgeving, en verregaande digitalisering. Om concurrerend te blijven vereenvoudigt ING haar aanbod en versnelt ze haar hypotheekprocessen.

Daarnaast is het financieren van woonboten complex en specialistisch, zoals ook de Landelijke Woonbotenorganisatie en de Minister voor Wonen en Rijksdienst aangeven. Ook is kennis nodig van de verschillende gemeentelijke regelingen die betrekking hebben op vergunningen en beleid. Daarvoor is vanaf 1 oktober 2016 niet langer plaats binnen het vereenvoudigde hypotheekaanbod.

Nieuwe partijen ondersteunen

ING heeft dit besluit al in februari aangekondigd, zodat andere partijen deze markt kunnen gaan betreden. Deze aankondiging is gedaan aan alle partijen die hierin een belang hebben: klanten, belangenpartijen, intermediairs, politieke partijen, toezichthouders en ministeries. Tot 1 oktober blijft ING hypotheken verstrekken op woonboten. Potentiële hypotheekverstrekkers bieden wij onze kennis aan; hiervan is al meerdere malen gebruik gemaakt door verschillende partijen.

Wat betekent het besluit voor bestaande klanten?

Voorop staat dat de hypotheek van bestaande klanten zal doorlopen zoals afgesproken. Bij het aflopen van de rentevaste periode krijgen zij hetzelfde aanbod als klanten met een ‘reguliere woning’ als onderpand. Er wordt dus geen ander (hoger) rentetarief aangeboden dan bij andere klanten het geval is.

Tevens biedt ING huidige klanten aan om zonder het betalen van een rentevergoeding over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Daarnaast delen wij onze kennis met potentiële toetreders op de hypotheekmarkt voor woonboten. Verschillende partijen hebben al van dit aanbod gebruik gemaakt.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top