dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Media & Sociale Netwerken / Reactie op uitzending RTL-nieuws over MH17
Reactie op uitzending RTL-nieuws over MH17

Reactie op uitzending RTL-nieuws over MH17

  • Nederland
  • Zoals eerder is aangegeven is in de eerste dagen na de ramp met vlucht MH17 meer gestructureerd en grondiger gezocht door de Oekraïense hulpdiensten dan in de eerste dagen werd aangenomen. Dat is gebeurd onder zware omstandigheden; de rampplek lag immers midden in oorlogsgebied met elkaar bestrijdende partijen. Dat hebben we ook een en andermaal aangegeven.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/09/03/reactie-op-uitzending-rtl-nieuws-aangaande-mh17.html

Over de eerste zoektocht is ook met de Oekraïense direct betrokkenen contact geweest. Onze eigen waarnemingen ter plaatse bevestigden het beeld dat er grondig is gezocht. Het internationale team heeft dat ook tijdens hun zoektocht op de rampplek gemeld. Deze zoektocht heeft overigens ook resultaten opgeleverd.

De door RTL genoemde aantallen van gevonden lichamen en lichaamsdelen bevestigen wij niet. Zolang het identificatieproces nog gaande is, doen wij geen uitspraken over het aantal gevonden stoffelijke resten. Op dit moment wordt zorgvuldig en gedegen onderzoek gedaan door het LTFO in Nederland. Pas als hun werk gereed is, kunnen we conclusies trekken.

Wij willen als de veiligheidssituatie het toelaat terugkeren. Om zelf nader onderzoek te doen en zeker te stellen dat eventuele menselijke resten en bezittingen worden geborgen en terugkeren naar de nabestaanden. Daar hebben zij recht op. Daarnaast is een terugkeer van belang voor het onderzoek naar de oorzaak en de daders.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top