donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Reactie Van Rijn op berichtgeving Consumentenbond over onterechte bijbetalingen
Reactie Van Rijn op berichtgeving Consumentenbond over onterechte bijbetalingen

Reactie Van Rijn op berichtgeving Consumentenbond over onterechte bijbetalingen

  • Nederland
  • Het is niet geoorloofd om cliënten te laten bijbetalen voor zaken waarop zij aanspraak hebben. Dit heb ik eerder in brieven aan Tweede Kamer gemeld. Ik vind het treurig dat het ondanks het verbod nog steeds plaatsvindt.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/09/27/van-rijn-over-onterechte-bijbetaling-door-zorginstellingen.html

Acties:

  1. Ik zal de Nza vragen om vervolgonderzoek te doen naar de casuïstiek die de consumentenbond in het artikel aanhaalt. Verder zal ik de zorgkantoren en de NZa vragen om actiever toezicht te gaan houden naar onterechte bijbetalingen.
  2. Ik doe een oproep aan cliënten en hun familieleden om onterechte bijbetalingen bij de NZa of zorgkantoor te meldingen. De NZa heeft een meldpunt waar mensen dit soort overtredingen kunnen melden.
  3. Ik zal de brancheorganisatie Actiz hierop aanspreken. Verpleeg- en verzorgingshuizen horen zich aan de regels te houden. Bijbetalen voor lakens, bedden en handdoeken is niet toegestaan.
  4. Ik zal via de landelijke cliëntenorganisaties, cliëntenraden van de instellingen actiever voorlichten over de diensten die bij het verzekerd pakket horen, zodat ze nieuwe cliënten op tijd en beter kunnen voorlichten. Alle aanspraken zijn al in 2010 verduidelijkt door het CVZ in de brochure ‘Waar heeft u recht op in de AWBZ’.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top