donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Reanimatie redt levens
Reanimatie redt levens

Reanimatie redt levens

  • Nederland
  • Het aantal mensen in Nederland die een EHBO diploma of een cursus reanimeren hebben gedaan is schrikbarend laag. Op dit moment is dat slechts 3%. Dit percentage moet omhoog.
  • samenEHBO.nl
  • www.samenehbo.nl
  • ehbo@samenehbo.nl

In Nederland worden per jaar tussen de 15.000 en 16.000 mensen getroffen door een hartstilstand. Binnen 6 minuten starten met reanimeren geeft de grootste kans om het leven te redden.

Per week krijgen ca 300 mensen een hartstilstand. Cijfers die er niet om liegen. De kans is dus groot dat het iemand in jouw omgeving ook overkomt. Dit kan thuis, op het werk, sportschool maar ook gewoon op straat zijn.

De meeste slachtoffers krijgen thuis een hartstilstand. (ongeveer 70%) In de meeste gevallen dat er iemand een hartstilstand krijgt is er een omstander bij aanwezig.

Om tijdens een hartstilstand actie te ondernemen zal er gestart moeten worden met een reanimatie al dan niet met een AED. De eerste 6 minuten zijn hierin cruciaal om de overlevingskansen te vergroten. Helaas blijkt dat er maar 3% van de Nederlanders een EHBO cursus hebben gevolgd. Dit percentage moet omhoog!

De kans op een hartstilstand is naar mate we ouder worden steeds groter. De gemiddelde leeftijd van slachtoffers die getroffen worden door een hartstilstand is 66 jaar. In ons achterhoofd houdende dat we een steeds grotere vergrijzing krijgen zal het aantal slachtoffers de komende jaren fors toenemen.

Reanimatie vergroot overlevingskans

Bij een hartstilstand houdt reanimatie (hartmassage en beademing) de bloedsomloop op gang. Dit vergroot de kans op overleven.

Reanimatiecursus met AED bij samenEHBO.nl

Hulp bieden binnen 6 minuten na een hartstilstand redt levens. Tijdens een reanimatiecursus van samenEHBO.nl leert u in een paar uur hoe u moet handelen. U krijgt praktische oefeningen op een oefenpop en met een AEDtrainer.

samenEHBO.nl heeft als doel om zoveel mogelijk mensen de vaardigheden van een reanimatie bij te brengen voor een vriendelijke prijs. Wij willen niet dat onze deelnemers zelf een reanimatie nodig bij het zien van de prijs van de reanimatiecursus. Nu bieden wij deze cursus aan voor slechts € 49,00.

Cursusdag
7 september 9.00 – 13.00 uur
Indien vol dan zullen er extra cursusdagen gepland worden

Inschrijven kan door het sturen van een mail ovv “iedereen kan reanimeren voor € 49,00.”

Over Fons de Boer

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top