zaterdag, april 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Rechtbank vernietigt boetes voor aanbieden van effecten zonder prospectus
Rechtbank vernietigt boetes voor aanbieden van effecten zonder prospectus

Rechtbank vernietigt boetes voor aanbieden van effecten zonder prospectus

  • Nederland
  • De rechtbank Rotterdam heeft in beroep twee boetes van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) van ieder €96.000 vernietigd. De boetes waren in maart 2013 opgelegd aan Floresteca B.V. en haar bestuurder de heer L.P.A. Brouns.
  • AFM
  • http://www.afm.nl
  • info@afm.nl
  • http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2014/apr/vernietiging-boetes-prospectus.aspx

Floresteca had effecten (rente-certificaten) aan het publiek aangeboden zonder door de AFM goedgekeurd prospectus. Volgens de AFM hadden die rente-certificaten in een aantal gevallen een waarde van minder dan €50.000 en was daarom een goedgekeurd prospectus verplicht. De rechtbank oordeelde echter dat niet buiten redelijke twijfel is komen vast te staan dat de tegenwaarde van de rente-certificaten minder dan €50.000 bedroeg.

Tegen de uitspraak van de rechtbank kan nog hoger beroep worden ingesteld bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, het CBb.

De AFM heeft de eerdere persberichten en de boetebesluiten van haar website verwijderd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top