woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Rechtszaak rondom grensrechter Nieuwenhuizen
Rechtszaak rondom grensrechter Nieuwenhuizen

Rechtszaak rondom grensrechter Nieuwenhuizen

  • Nederland
  • Tussen de familie van de in 2012 overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen en de voetbalclub Buitenboys zijn nog steeds rechtszaken aan de gang.
  • Rechtsbundel
  • info@rechtsbundel.nl

Rondom grensrechter Richard Nieuwenhuizen die eind 2012 tijdens een voetbalwedstrijd bij Buitenboys werd mishandeld en later aan zijn verwoningen overleed zijn nog steeds rechtszaken gaande. Deze zaken gaan tussen de familie en de voetbalclub, die beide juridisch adviseurs ingeschakeld hebben.

Benefietavond
In 2013 is er een benefietwedstrijd voor de nabestaanden van Richard georganiseerd door de Buitenboys. De opbrengst hiervan zou naar de nabestaanden gaan, echter hebben zij slechts een deel van de opbrengst van €50.000 ontvangen. Buitenboys gaf aan dat de rest van het bedrag op is gegaan aan de onkosten van de benefietavond, maar dat bleek toch niet helemaal waar te zijn.

Rechtszaak
Er loopt nog steeds een rechtszaak rond deze kwestie. Inmiddels heeft de rechter wel uitspraak gedaan dat Buitenboys 21.000 euro moet betalen aan de nabestaanden. Buitenboys is hier niet tegen in hoger beroep gegaan. Zij denken er over na om een oud-voorzitter aansprakelijk te stellen die de financiën van de benefietavond niet goed afgewikkeld heeft. Echter is dit nog niet alles, de familie Nieuwenhuizen heeft namelijk ook nog aangifte gedaan van verduistering van een deel van de opbrengst van de wedstrijd. Dit onderzoek loopt nog en er zijn nog geen verdachten in beeld. De advocaat van Buitenboys heeft hier nog niet op gereageerd. Er komt nog een vergadering binnen de club waar deze kwestie besproken zal worden. Volgens de advocaat van de familie heeft de voetbalclub ruim 200.000 euro in kas.

Documentaire
De zaak rond Richard Nieuwenhuizen is een van de onderwerpen in een reeks van documentaires over familierechercheurs. Dit zijn mensen van de politie die slachtoffers en familieleden bijstaan bij ernstige misdrijven. Ook zijn zij tussenpersoon tussen de recherche en de familie. In de documentaire wordt zichtbaar hoe politiemensen omgaan met dit soort zaken en waar zij tegenaan lopen. De nabestaanden hebben specifiek toestemming gegeven voor informatie die normaal gesproken vertrouwelijk is.

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top