zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Recordaantal bezoekers Art Rotterdam
Recordaantal bezoekers Art Rotterdam

Recordaantal bezoekers Art Rotterdam

De kunstbeurs Art Rotterdam is succesvol afgesloten. De Rotterdamse Cruise Terminal en Las Palmas vormden van donderdag 7 tot en met zondag 10 februari een podium voor actuele kunst en videokunst. Ruim 16.000 mensen bezochten de beurs, waar talentvolle galeries uit binnen- en buitenland acte de présence gaven. Opvallend aan deze editie was de deelname van alle Nederlandse topgaleries en een groot aantal internationale galeries – meer dan de helft hiervan kwam speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland. Oost-Europa was bijzonder sterk vertegenwoordigd. Nieuw dit jaar was de beurs voor videokunst en film: Art Rotterdam Projections. In Las Palmas toonden twintig (inter)nationale galeries een video of film van een talentvolle opkomende of gevestigde kunstenaar. Art Rotterdam Projections is de eerste videobeurs ter wereld in een open en interactieve setting.

Beursdirecteur Fons Hof is positief en kijkt tevreden terug op een succesvolle editie. Galerie Grimm uit Amsterdam verkocht een 20-delige installatie van Adam Helms (65.000 dollar) aan een belangrijke Nederlandse privé collectie. Daarnaast verkocht Dépendance uit Brussel een groot kunstwerk van Oscar Tuazon (35.000 dollar), eveneens aan een Nederlandse verzamelaar. Galerie Wilfried Lentz uit Rotterdam verkocht drie grote werken van James Beckett aan Nederlandse en buitenlandse privé collecties. In de New Art Section verkocht Klemm’s Gallery uit Berlijn een complete serie van 13 werken en een groot sculptuur van Ulrich Gebert aan een internationale verzamelaar.

De eerste Art Rotterdam Projections overtrof alle verwachtingen. Art Rotterdam Projections en het Andaz Hotel***** Amsterdam zijn voor deze eerste editie een speciale samenwerking aangegaan. Een jury, bestaande uit Xander Karskens (curator De Hallen Haarlem), Bart Rutten (curator Stedelijk Museum Amsterdam) en Nick Pritzker (chairman of the board en CEO Hyatt Hotels), heeft verschillende videowerken aangekocht waarbij één werk is geschonken aan het Stedelijk Museum Amsterdam en De Hallen Haarlem in gezamenlijk eigendom. Paul Geertman (eigenaar Andaz Hotel***** Amsterdam, tevens kunstverzamelaar) is enthousiast over de aangekochte videokunst. Het werk Defect in Vision (2011) van Meiro Koizumi, gekocht bij Annet Gelink Gallery te Amsterdam, is verworven en geschonken aan het Stedelijk Museum Amsterdam en De Hallen Haarlem. Voor het Andaz Hotel***** Amsterdam is de gehele serie van zeven episodes Vengeance van Keren Cytter, gekocht bij Schau Ort te Zurich. Drie episodes van deze serie zijn inmiddels gemaakt, de overige vier episodes worden de komende jaren gerealiseerd.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top