woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Recordaantal patiëntenvluchten in juli
Recordaantal patiëntenvluchten in juli

Recordaantal patiëntenvluchten in juli

  • Nederland
  • De reddingshelikopters van Defensie zijn afgelopen maand een recordaantal keer uitgerukt. De toestellen brachten maar liefst 33 patiënten van de Waddeneilanden naar het vasteland. Ook haalden de heli’s 3 maal iemand van boordplatform of schip.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/08/05/recordaantal-patientenvluchten-in-juli

“Het vakantieseizoen is altijd drukker, maar je kunt het natuurlijk nooit echt inschatten” zegt commandant van 303 Search and Rescue Squadron majoor Ed Scherpenzeel. “Maar het geeft wel veel voldoening dat je wat voor mensen kunt betekenen”, zegt hij. “Er hangen hier heel wat geboortekaartjes.” Ze zijn van vrouwen die zijn eenheid in barensnood naar ziekenhuizen op het vasteland bracht.

Patiëntenvervoer stopt

Hoofdtaak van het squadron is het opsporen en redden van vliegers die zijn neergestort in zee. Daarnaast voldoet de eenheid al jaren aan de maatschappelijke vraag om eilandbewoners naar ziekenhuizen op het vasteland te brengen. Aan die taak komt binnenkort een eind. Vanaf medio volgend jaar stopt Defensie met het transport van patiënten vanaf de Friese Waddeneilanden, zo liet minister Jeanine Hennis-Plasschaert onlangs weten. Defensie stoot de helikopters die deze taak uitvoeren volgend jaar af.

De AB-412 helikopters zijn ondergebracht bij het Defensie Helikopter Commando en gestationeerd op Vliegbasis Leeuwarden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top