maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Regelgeving winterbanden en sneeuwkettingen in onze buurlanden
Regelgeving winterbanden en sneeuwkettingen in onze buurlanden

Regelgeving winterbanden en sneeuwkettingen in onze buurlanden

  • Europa
  • Overzicht regelgeving winterbanden en sneeuwkettingen in diverse Europese landen
  • rezulteo banden
  • www.rezulteo-banden.nl
  • rz_nl@lizeo-group.com

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht en sneeuwkettingen verboden. Echter gelden er andere regels in onze buurlanden. Binnenkort op wintersport? Laat u niet verrassen door een boete en lees het overzicht ‘regelgeving winterbanden in onze buurlanden’ van rezulteo.

Buurlanden met regelgeving

Landen waar een verplicht voor winterbanden geldt zijn: Oostenrijk, Duitsland, Luxemburg en Italië.

In Oostenrijk zijn winterbanden verplicht tussen 1 november en 15 april. De profieldiepte van de winterbanden dient minstens 4 mm te bedragen. Sneeuwkettingen zijn toegestaan en zelfs verplicht bij aanduiding via een specifiek verkeersbord.

In Duitsland zijn winterbanden (M+S of sneeuwvlokje symbool) verplicht bij winterse omstandigheden*, over het algemeen tussen begin oktober tot half april. Sneeuwkettingen zijn toegestaan en zelfs verplicht bij aanduiding via verkeersborden.

In Italië zijn winterbanden verplicht tussen 15 november en 15 april. Deze periode kan afhankelijk van het weer en de staat van de wegen verkort of verlegd worden.

In Luxemburg geldt een verplichting voor winterbanden bij winterse omstandigheden. Sneeuwkettingen zijn toegestaan.

Buurlanden zonder regelgeving

Landen waar geen verplichting voor winterbanden geldt zijn: Frankrijk, Zwitserland en België.

In België zijn winterbanden niet verplicht. Tussen 1 april en 30 oktober is het echter verboden om te rijden met winterbanden met een snelheidsindex < 120 km/h. Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan.

In Frankrijk ook geen verplichtingen qua winterbanden. Sneeuwkettingen daarentegen kunnen verplicht worden gesteld door middel van aanduiding via een verkeersbord.

In Zwitserland zijn winterbanden niet verplicht maar wel sterk aanbevolen. In geval van een probleem op de weg/ aansprakelijkheid ongeval met zomerbanden, loopt u het risico op een boete. Sneeuwkettingen zijn toegestaan en zelfs verplicht bij aanduiding via een verkeersbord.

Op zoek naar de wetgeving voor winterbanden en sneeuwkettingen in andere Europese landen? Bekijk onze volledige lijst.

* Sneeuw, ijzel en gladheid.

Over rezulteo banden

Op rezulteo-banden.nl kunt u eenvoudig banden vergelijken en de prijzen van verschillende vekopers.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top