donderdag, maart 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Regus: Flexibel werken vereist getrainde managers
Regus: Flexibel werken vereist getrainde managers

Regus: Flexibel werken vereist getrainde managers

  • Nederland
  • Het flexibel werken wordt wereldwijd omarmd door senior business professionals. Dit is een van de uitkomsten uit recent onderzoek van Regus, dé wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken. 64% van de Nederlandse business professionals is van mening dat het senior management het flexibel werken aanmoedigt. De meerderheid vindt dat werknemers beloond moeten worden voor hun prestaties en niet voor de inspanning. Een gerichte managementtraining is een vereiste voor een succesvol team op afstand.
  • Regus
  • http://www.regus.nl
  • andrew.brown@regus.com
  • http://press.regus.com/netherlands/flexibel-werken-vereist-getrainde-managers/

Het onderzoek vond plaats begin dit jaar en is uitgezet onder meer dan 44.000 senior business professionals in meer dan 100 landen. 78% van de Nederlandse respondenten is van mening dat managers een gerichte training nodig hebben om succesvol hun team op afstand te kunnen begeleiden. Goede communicatie hierin is het meest belangrijk: 70% geeft aan dat managers met teamleden op afstand een aantal keer per week met hen in contact moeten zijn. 84% geeft aan dat werknemers maandelijks een 1 op 1 gesprek met hun managers moeten hebben.

Controle op werkprestaties

Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat de werknemer bij flexibel werken rekening moet houden met controle op productiviteit:

  • 82% vindt dat werknemers die op afstand werken beloond moeten worden voor hun productiviteit en niet voor het aantal uren dat ze maken.
  • 57% denkt dat werknemers die op afstand werken rekening moeten houden met IT systemen die hun activiteit bijhouden.
  • 56% is van mening dat IT systemen ook gebruikt zouden moeten worden om de productiviteit van de werknemer bij te houden.

Flexibel werken trekt top talent

68% van de respondenten van het onderzoek is van mening dat door een toenemend aanbod van flexibel werken top talent wordt aangetrokken. De business professional wordt een professionele werkplek dicht bij huis aangeboden waar hij rustig kan werken in een omgeving zonder afleiding. Hierdoor hij men minder tijd kwijt aan woon werkverkeer.

Werkplezier

Jessika van Veen, algemeen directeur bij Regus: ‘’Het werken op afstand is een trend. Al is het management in veel gevallen nog niet goed ingespeeld als het gaat om het meten van de productiviteit. Werknemers de kans geven om te werken vanuit een professionele omgeving die dichter bij huis ligt, verhoogt het werkplezier en de productiviteit lijdt er niet onder.’’

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top