zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Regus: Helft Nederlandse werknemers wil werk-privé balans verbeteren
Regus: Helft Nederlandse werknemers wil werk-privé balans verbeteren

Regus: Helft Nederlandse werknemers wil werk-privé balans verbeteren

  • Nederland
  • Internationaal onderzoek Regus toont aan dat meer dan een derde werknemers in Nederland dichter bij huis wil werken
  • Regus
  • http://www.regus.nl
  • andrew.brown@regus.com
  • http://press.regus.com/netherlands/helft-nederlandse-werknemers-wil-werk-prive-balans-verbeteren/

In Nederland werkt 45 procent van de zakelijke professionals minimaal de helft van de week niet vanaf een vast kantoor, maar juist vanaf verschillende plekken. Ondanks dat dit percentage hoog lijkt, is het flexibel werken in de opkomende economieën, zoals Mexico en Brazilië, een stuk populairder. Respectievelijk 64 en 60 procent werkt daar minimaal 2,5 dag vanaf een andere locatie dan het vaste kantoor. De populariteit van flexibel werken in Nederland is te vergelijken met dat in Canada en de VS. Dit blijkt uit internationaal onderzoek* van Regus, de wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken, onder meer dan 44.000 mensen uit het bedrijfsleven uit meer dan 100 verschillende landen.

Werk-privé balans belangrijke drijfveer voor flexibel werken

Werknemers vinden het hebben van een goede balans tussen werk en privé steeds belangrijker. De helft van de Nederlandse respondenten zegt dat de wens om werk-privé balans te verbeteren een grote reden is waarom zij flexibel zouden willen werken. Daarnaast wil meer dan een derde (36%) dichter bij huis werken en daarom gebruik maken van flexibele werkplekken. De stijgende kosten van woon-werkverkeer (19%) en van het wonen in de stad (19%) zijn in Nederland ook een drijfveer om niet iedere dag naar een vaste werkplek te reizen.

Redenen voor bedrijven om flexibel werken te stimuleren

Maar het zijn niet alleen de werknemers die profiteren van het flexibel werken. Uit het onderzoek blijkt dat 58 procent van de Nederlandse bedrijven die het werken op afstand stimuleert dit doet om beter in staat te zijn om snel op veranderingen in de markt te reageren. Flexibel werken maakt het voor bedrijven namelijk mogelijk om snel uit te breiden of in te krimpen zonder daar de hoofdprijs voor te betalen. Ook zijn ze beter in staat om talent uit een bredere regio aan te trekken, vooral als ze meer bieden dan de in de sector gehanteerde standaarden wat betreft flexibiliteit. Een op de vijf Nederlandse bedrijven geeft medewerkers graag de kans om dichter bij huis te werken om zo de huurkosten van het bedrijf te verminderen. Hierdoor kunnen de bedrijven het aantal vaste werkplekken gemakkelijker verlagen wanneer deze niet bezet worden.


Jessika van Veen, algemeen directeur Regus Nederland

De redenen om flexibel te werken kunnen per bedrijf en werknemer verschillen, maar voor beiden partijen zijn er flinke voordelen te behalen. Regus helpt bedrijven bij het implementeren van flexibel werken met verschillende oplossingen. Hierdoor kunnen zij profiteren van alle voordelen, zoals het beter om kunnen gaan met een snel veranderende markt en medewerkers een meer bevredigende balans laten vinden tussen hun privé- en zakenleven, wat zorgt voor gezondere en meer productieve arbeidskrachten.

Jessika van Veen, algemeen directeur Regus Nederland

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top