zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Regus: Kosten woon-werkverkeer bijna verdubbeld
Regus: Kosten woon-werkverkeer bijna verdubbeld

Regus: Kosten woon-werkverkeer bijna verdubbeld

  • Nederland
  • Reiskosten stijgen, flexibel werken biedt de oplossing De kosten van woon-werkverkeer zijn in de afgelopen vijf jaar bijna verdubbeld, onthult Regus, dé wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken. In Nederland besteden werknemers nu gemiddeld 5% van hun netto inkomen aan woon-werkverkeer. Vijf jaar geleden was dit nog 3%.
  • Regus
  • http://www.regus.nl
  • andrew.brown@regus.com
  • http://press.regus.com/netherlands/kosten-woon-werkverkeer-bijna-verdubbeld/

Het onderzoek van Regus vond plaats begin 2015 onder meer dan 44.000 senior business professionals in meer dan 100 landen waaronder 1350 uit Nederland. Ons land scoort met 5% gemiddeld. In een aantal landen, Zuid-Afrika, Brazilië, Frankrijk, India en Mexico, zijn de kosten zelfs gestegen tot 6%.

Kosten onacceptabel

Voor een deel van de Nederlanders is het bedrag wat jaarlijks besteed wordt aan het heen en weer pendelen tussen huis en werk niet acceptabel. 25% geeft aan meer dan 5% van het netto salaris aan het woon-werkverkeer te besteden en 15% zelfs meer dan 10%. Werkgevers die toptalenten willen behouden of aantrekken kunnen niet anders dan een oplossing bieden voor het dure woon-werkverkeer.

Stijging naar 5%

Het onderzoek wijst uit dat:

  • In 2010 de gemiddelde forens 3% van het nettoloon besteedde aan woon-werkverkeer, dit is 5 jaar later gestegen naar 5%.
  • In Frankrijk, Mexico, Zuid-Afrika en India besteden forenzen gemiddeld 6% van hun jaarlijkse inkomsten aan het woon-werkverkeer.
  • Meer dan één derde (34%) van de respondenten wereldwijd besteedt meer dan het gemiddelde van 5% van het netto salaris.

Flexibel werken biedt de oplossing

Jessika van Veen, algemeen directeur bij Regus: ‘’Met de stijgende kosten van het levensonderhoud telt elke cent voor de werknemers. Reiskosten maken een steeds groter deel uit van de jaarlijkse uitgaven, in sommige gevallen is dit onbetaalbaar en schrikt de afstand van huis naar werk, en dus de kosten, potentieel talent af. Flexibel werken biedt de oplossing voor mensen die verder weg van kantoor wonen. Bedrijven die hun waardevolle werknemers willen behouden moeten zo snel mogelijk de kosten van woon-werkverkeer verminderen door hen de keuze te geven dichterbij huis te werken.’’

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top