zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Regus: Werknemer draait op voor kosten thuiswerken
Regus: Werknemer draait op voor kosten thuiswerken

Regus: Werknemer draait op voor kosten thuiswerken

  • Nederland
  • Thuiswerken wordt steeds populairder; wereldwijd werken meer dan de helft van de werknemers regelmatig thuis. Van de 60% Nederlandse kantoorwerkers die regelmatig thuis werken geeft ruim de helft aan echt een professionele werkruimte in huis te hebben. Een volledig uitgerust professioneel kantoor in huis is zeldzaam en bedrijven draaien nauwelijks op voor de kosten van het thuiswerken.
  • Regus
  • http://www.regus.nl
  • andrew.brown@regus.com
  • http://press.regus.com/netherlands/werknemer-draait-op-voor-kosten-thuiswerken/

Dit blijkt uit recent onderzoek van Regus, dé wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken, onder 44.000 senior business professionals in meer dan 100 landen. Vanuit Nederland hebben 1350 kantoorwerkers deelgenomen. 28% van de Nederlanders schat in dat een heel maandsalaris nodig is om de inrichting van een professionele werkruimte in huis te realiseren. 41% geeft aan dat de werkgever heeft bijgedragen aan de inrichting van het thuiskantoor.

Thuiskantoor kost geld

De respondenten geven aan dat kosten voor het inrichten van een thuiskantoor gemiddeld €3250 per jaar zijn. Bedrijven dragen hier relatief weinig aan bij. 39% van de werknemers is van mening dat wanneer hun werkgever financieel helpt bij het realiseren van een professionele werkruimte in huis, het op de lange termijn voor de werkgever zal leiden tot besparing.

Kosten gezondheid en veiligheid

Er is een verborgen risico wat betreft de kosten voor gezondheid en veiligheid op de thuiswerkplek. 79% van de respondenten bevestigt dat bedrijven die hun medewerkers stimuleren om thuis te werken zich niet bewust zijn van de maatregelen voor gezondheid en veiligheid. 78% van de respondenten zegt dat de verzekering onvoldoende dekking heeft voor het thuiswerken.

Thuiswerken financieel nadelig voor werknemer

Andere opvallende punten uit het onderzoek zijn:

  • 82 % bevestigt dat de bedrijven die hun medewerkers stimuleren om thuis te werken niet alle kosten dekken voor het thuiskantoor
  • 39% denkt dat bedrijven die hun werknemers aanmoedigen om thuis te werken de kosten voor de thuiswerkplek op de werknemer proberen af te schuiven.
  • 13% zegt dat het inrichten van een thuiskantoor meer kost dan een maandsalaris

Investeer in een werkplek dichtbij huis

Robbert Klaassen, commercieel directeur van Regus: ‘’Flexwerken biedt financiële voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Een goede flexwerkplek thuis of dichtbij huis verhoogt de productiviteit. Een kleine investering in een volledig ingerichte werkplek dicht bij huis zal uiteindelijk geld besparen.’’ In de Regus centers beschikt men over een hoogwaardige werkplek en alle moderne middelen zoals een goed IT en wifi netwerk.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top