zondag, maart 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Regus: Werknemer ervaart meer stress
Regus: Werknemer ervaart meer stress

Regus: Werknemer ervaart meer stress

  • Internationale
  • Levensstijl in Nederland meer relaxed dan elders Uit recent onderzoek van Regus, dé wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken, blijkt dat werknemers over de hele wereld meer stress ervaren dan 5 jaar geleden. Nederlanders ervaren de minste spanning, maar nog altijd zo’n 32% meer dan 5 jaar geleden.
  • Regus
  • http://www.regus.nl
  • andrew.brown@regus.com
  • http://press.regus.com/netherlands/werknemer-ervaart-meer-stress/

In een recent onderzoek van Regus, wereldwijd uitgevoerd onder 22.000 mensen in honderd verschillende landen, geven Nederlandse kantoormedewerkers aan meer stress te ervaren dan 5 jaar geleden. Als oorzaken van werkgerelateerde druk worden onder andere genoemd; gebrek aan beweging, IT-problemen, onderbezetting, bang voor baanverlies. Als stress reducerend worden genoemd: verandering van werkomgeving (voor een betere balans in werk en vrije tijd), buitenshuis werken en flexibiliteit van de werkplek.

Nederland ervaart minste stress

Van alle onderzochte landen ervaart Nederland de minste stress. Ook de omringende landen zoals Frankrijk en Duitsland scoren onder het gemiddelde. België daarentegen zit in de top 3 van landen waar men de meeste overbelasting ervaart; meer dan 60% van de ondervraagden geeft aan meer stress te ervaren dan 5 jaar geleden.

In Nederland ervaart men aanzienlijk minder spanningen dan in België. In België is men gewend om in een regulier kantoor te werken, vaak ver van huis. Hierdoor ontstaat er dagelijks fileleed, wat stressverhogend werkt. In België maakt slechts 43% gebruik van flexibele werkplekken tegenover 53% in Nederland waar men vaker kiest voor een flexibele werkplek dichter bij huis. Naast het feit dat Nederlanders meer gebruik maken van flexibele werkplekken, is de levensstijl van Nederlanders in het algemeen meer relaxed.

Flexibele werkplekken een stressverlagende factor

‘De kantoorwerker geeft aan minder stress te ervaren door gebruik te maken van flexibele werkplekken’, vertelt Robbert Klaassen, commercieel directeur van Regus.’Thuiswerken is stressvoller dan men aanvankelijk dacht. Een professionele werkomgeving, voorzien van alle moderne gemakken dicht bij huis brengt meer rust en verhoogt de productiviteit. Doordat de flexibele werkplekken van Regus vaak dichter bij huis liggen, heeft de kantoormedewerker minder last van files, welke ook een grote bron van stress zijn.’

Regus biedt wereldwijd flexibele werkplekken. De 55 business centers in Nederlands hebben hoogwaardige werkplekken voorzien van alle moderne middelen zoals een goed IT en wifi netwerk.

Boilerplate

Regus is dé internationale aanbieder van flexibele werkplekken. Het bedrijf heeft een netwerk van meer dan 2.000 business centers in 104 landen, waarvan 55 in Nederland. De hoogwaardige ruimten zijn van alle gemakken voorzien en mensen kunnen hier altijd neerstrijken om te werken, of dat nu een paar minuten, een maand of een paar jaar is. Bedrijven als Google, Toshiba en GlaxoSmithKline hebben voor Regus gekozen om flexibele werkomstandigheden te creëren, met betere bedrijfsresultaten als gevolg.

De sleutel tot flexibel werken is gemak en daarom opent Regus business centers op locaties waar de 1,8 miljoen klanten hier het meest van profiteren: stadscentra, buitenwijken, winkelcentra en outletstores, treinstations, tankstations langs de snelweg en zelfs buurtcentra.

Regus is in 1989 opgericht in Brussel, heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg en is genoteerd aan de beurs van Londen. Ga voor meer informatie naar www.regus.nl en www.regus.nl/slimmerwerken

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top