zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Regus: Zakenreizen niet altijd glamorous
Regus: Zakenreizen niet altijd glamorous

Regus: Zakenreizen niet altijd glamorous

 • Internationale
 • Overnachtingen in bezemkast of bowlingbaan Uit recent onderzoek van Regus, dé wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken, blijkt dat zakenreizen niet altijd overeenkomen met het plaatje van een luxe leven en overnachtingen in vijf sterren hotels. Het niveau van accommodaties varieert van lemen hutjes tot sprookjesachtige kastelen. In het onderzoek werden meer dan 44.000 business professionals uit meer dan 100 landen, waarvan 1350 uit Nederland, gevraagd naar de meest opmerkelijke accommodaties waar zij tijdens zakenreizen hebben moeten overnachten.
 • Regus
 • http://www.regus.nl
 • andrew.brown@regus.com
 • http://press.regus.com/netherlands/overnachtingen-in-bezemkast-of-bowlingbaan/

De Global Business Travel Association meldt dat het aantal zakenreizen wereldwijd naar verwachting zal stijgen met 6,2% naar 490,4 miljoen reizen tegen het einde van 2015. Uit onderzoek van Regus blijkt dat business professionals niet altijd getrakteerd worden op luxe accommodaties tijdens hun zakenreis. Zij geven aan regelmatig in luchthavenlounges en treinstations te moeten overnachten en soms op nog veel vreemdere locaties, zoals een voormalige gevangenis of een 40-persoons tent.

De top 10 vreemdste accommodaties voor een zakenreis zijn:

 1. Een aak
 2. Een stenen schuur
 3. Een bezemkast
 4. Een bowlingbaan
 5. Een houten hut in Azië
 6. Een kasteel
 7. Een container in het midden van de jungle
 8. Een nucleaire bunker
 9. Een paardentrailer
 10. Een bouwplaats

Ezelstal of bezemkast

Hoewel veel reizigers klagen over slapeloze vluchten, slapen in de auto en het delen van een accommodatie met een collega, gaf één respondent aan te hebben geslapen in een ezelstal, nadat zijn hotel werd gesloten vanwege een veiligheidswaarschuwing. Een andere reiziger had geen andere optie dan een jeugdherberg, waar hij de nacht doorbracht op een matras in de bezemkast. Ondanks de geur van reinigingsmiddelen, gaf hij aan vrij goed geslapen te hebben.

Belang goede nachtrust

Jessika van Veen, algemeen directeur van Regus, merkt op: ‘‘Zakenreizen zijn populair, face-to-face meetings blijven belangrijk voor de relatie tussen klant en opdrachtgever. Business professionals ervaren niet altijd de luxe die wordt geassocieerd met dergelijke reizen. Terwijl de meer avontuurlijke mensen prima een nachtje kunnen slapen in een tropische jungle, zal het overgrote deel het de volgende ochtend moeilijk hebben tijdens hun vergadering. Een goede nachtrust is belangrijk voor de productiviteit. Ook tijdens zakenreizen is een goede accommodatie een belangrijke factor voor het zakelijk slagen van de reis.’’ Regus biedt met haar wereldwijde netwerk professionele oplossingen voor zakelijke meetings: van Regus Express centers op de vliegvelden van Kopenhagen en Heathrow tot het meetingcenter op Schiphol. Maar ook op verschillende treinstations in Nederland, België en Frankrijk zijn Regus centers gevestigd. Om zakenreizen helemaal te vermijden kan de business professional kiezen voor het gebruik van video conferences.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top